Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, dört yerden maaş aldığını öne süren FOX TV hakkında kabahat duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, 4 ücret aldığı bahis edilen 18 Temmuz'da FOX TV’de yayınlanan haberle ilgili avukatı yoluyla suç duyurusunda bulundu.

Diken'in aktardığı haberde, Yerlikaya’nın avukatı Esma Aybike Sarıçiçek, sorumlular hakkında ‘hakaret’ ve ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarından suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti. Ayrıca, maddesel ve manevi tazminat davalarının da açılacağı duyuruldu.

Avukatın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Müvekkilim Hamza Yerlikaya’nın dört öbür fotoğrafına yer verilmek suretiyle dört farklı ücret aldığı haber konusu üretilmiş, ancak söz konusu programda dahi açıklanan haberin kaynağının bulunmadığı belirtilmiştir. Müvekkilimin, ay yıldızlı milli bayrağımızı her zaman göndere çektirdiği, milli marşımız olan İstiklal Marşı’nı tüm dünyaya daima dinlettirdiği haklı sportif başarıları nedeniyle FILA göre kendisine verilen ‘Asrın Güreşçisi’ unvanı da son derece hoş olmayan bir biçimde ‘Asrın Ücret Alanı’ biçiminde ifade edilmiştir.

'Dört ücret almıyor'

Ilk Kez belirlemek gerekir ama müvekkil, haberde aktarıldığı gibi Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı ve Sporcu Şeref Aylığı elde etmek üzere dört bambaşka maaş almamaktadır. Müvekkilime Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı görevinden dolayı ve üstün sportif başarıları nedeniyle Sporcu Itibar Aylığı almak üzere maaş ödemesi yapılmaktadır. Müvekkilimin aldığı bu maaşlar ve miktarları mevzuatça düzenlenmiş olup herhangi bir kimsenin hak kaybına uğramasına neden olunması söz konusu değildir.

'İtibarsızlaştırma gayesi'

Bir haberciden beklenen kolay bir araştırma ile hakiki şart öğrenilebilecekken, fotoğraflarına da yer verilerek, müvekkile ‘Asrın Maaş Alanı’ yakıştırmasının yapılması ve hileli ücret alıp kul hakkı yediği yönündeki ifadelerin sistematik bir şekilde, bambaşka vakit dilimlerinde, basın-yayın araçları kullanılarak salt müvekkili itibarsızlaştırma gayesiyle haber konusu yapılması müvekkilimin sadece kişisel haklarının ihlali sonucunu doğurmamakta bununla beraber kabahat da teşkil etmektedir.”

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Hamza-Yerlikaya-dan-Fox-a-dava-4-maas-almiyorum/253234