Hani'de şehit sayısı maalesef 2'ye yükseldi.

PKK'lı teröristler Diyarbakır'ın Hani ilçesinde bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı saldırı düzenlendi.

İlk gelen bilgilere göre saldırıda 2 şehit, 39'u asker 47 yaralı var. Saldırı sonrasında olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

PKK2lı teröristler bomba yüklü tankeri İlçe Jandarma Komutanlığı önünde infilak ettirdi. Şiddetli patlama sonrasında komutanlık ve çevrede bulunan binalarda tahribat meydana geldi. Saldırı sonrasında teröristlerle güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma meydana geldi. 

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

Saldırı sonrasında Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklama şöyle,

"11 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 23.10 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 39 kahraman silah arkadaşımız, altı yakını ve iki sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakca girişilen saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınlarına ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." 

GÜNEŞ DOĞUNCA PATLAMANIN ŞİDDETİ ORTAYA ÇIKTI

Gece yapılan saldırının şiddet güneş doğunca çevreye verdiği zararla ortaya çıktı