Milletlerin Demokratik Partisince HDP Mardin'de tertip edilen, terör örgütü PKK ve teröristleri methedici mahiyette güya marş okunan ve can veren teröristler için hürmet duruşunda bulunulan aday tanıtım buluşmasına ait başlatılan soruşturma kapsamında, 16 zanlı hakkında tutma kararı çıkarıldı.

HDP tarafından 30 Ocak'ta bir düğün salonunda tertip edilen, can veren PKK'lı teröristler için hürmet duruşunda bulunulan, terör örgütünü ve teröristleri methedici mahiyette marş söylenen belediye başkan adaylarının tanıtım buluşmasına ait, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, aralarında HDP Şehir Eş başkanları Ali Sincar ve Eylem Amak'ın da bulunduğu 16 kuşkulu hakkında nezaret kararı çıkarıldı.

Şehir Emniyet Müdürlüğü takımlarınca tertip edilen harekâtta, HDP Şehir Eş Başkanı Sincar'ın da aralarında bulunduğu bazı zanlıların tutulduğu bilindi.

HDP tarafından Mardin'de, 30 Ocak'ta aday tanıtım buluşması reelleştirilmişti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Mardin milletvekilleri Mithat Sancar, Pero Dundar, Ebrü Günay, Tuma Çelik, HDP Megakent Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk ile adaylar ve partililerin katıldığı buluşmada, can veren PKK'lı teröristler için hürmet duruşunda bulunulmuş, terör örgütünü ve teröristleri methedici mahiyette marş söylenmişti. Anadolu Ajansı