Vaka, geçen cuma günü Buğuya Mahallesi'nde alana geldi. Polisi arayan bir bayan, evine gittiği konutlu kızını hareketsiz bulduğunu söyleyip, dayanak istedi. İhbar üzerine adrese, polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Yapılan hakimiyetlerde eşarp ile boğazı bunalan Esma Kurt'un can verdiği tanımlandı. İlk tahlilde, eşarpla kendi boğazını sıkarak intihar ettiği gibi görülen Esma Kurt'un cansız vücudu, otopsi için morga kaldırıldı.

Esma Kurt'un adı bilinemeyen annesi, 2 gün evvel can verdiği tanımlanan kızının kendisine, 'Hakkınızı helal edin, kocama iyi bakın' biçiminde iletiyi yolladığını söyledi. Kurt'un vefatını kuşkulu bulan Cinayet Ofis Amirliği takımları, ayrıntılı soruşturma başlattı. Bayanın eşi Mahmut Kurt, dün dostlarının yanında olduğu için konuta gelmediğini belirtti.

Yapılan ayrıntılı tahlilde polis, genç kadının intihar etme ihtimalinin düşük olduğunu ve öldürülmüş olabileceği olasılığı üzerinde durup, kuşkulu tutumlarda bulunan Mahmut Kurt'u nezaretine aldı.

ÖLDÜRDÜĞÜ EŞİNİN CESEDİYLE BİR GÜN KONUTTA KALMIŞ

Emniyetteki ifadesinde de paradokslu ifadeler veren Kurt, cinayeti itiraf etti. Kıskançlık sebebiyle çıkan münazarada 2 aylık hamile eşini elleriyle boğduğunu belirten Mahmut Kurt, bir gün eşiyle kaldığını ve ardından eşinin telefonundan annesine ileti atıp, konuttan ufaladığını söyledi. Kuşkuları üzerine sürüklememek için bir gün konuta gelmediğini ve vakaya intihar görüntüsü vermeye çalıştığını itiraf eden Kurt, pişman olduğunu ifade etti.

Harekâtlarının ardından adliyeye sevk edilen Mahmut Kurt, 'isteyerek adam öldürme' kabahatinden hapsedilerek cezaevine sevk edildi.