TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, pandemi sürecinden etkilenenlere hibe desteği verilmesi gerektiğini belirterek, "Devletimize şunu diyoruz; bu işte hasar görenlere kredi değil de hibe desteği verilsin ama kredileri ödeyebilecek durumumuz yok; lakin para kazanırsak öderiz" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Hisarcıklıoğlu'nu Tavşanlı'da Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe karşıladı. Ticaret ve Sanayi Odası’nda meslek insanlarıyla bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, sanayicilerin pandemideki sorunlarını dinledi.

Tavşanlı’nın, Kütahya’nın en büyük ilçelerinden olduğunu belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Allah sizlere mükemmel bir coğrafya vermiş, bunu yalanlamak muhtemel değil. Bir taraftan kaplıca bir taraftan linyit kömürü bir taraftan elimde, avucumda olan leblebi ancak onun da coğrafi işaretini aldınız. İnşallah bundan sonraki gaye leblebiyi Avrupa'da tescil etmek. Buradaki sanayiciyi buraya getirmek için kaliteli elemanlar lüzumlu. Adamlar ara eleman ister, işi haberdar olan adam ister. Düz adam her tarafta var, mühendis her yerden kazanç fakat kaliteli eleman gelmez. Buradaki kardeşlerimizin kaliteli elemana kavuşması için iş liselerine sahip çıkmak gerekir" dedi.

'PARA KAZANIRSAK ÖDERİZ'

Koronavirüsle mücadeşede aşılama programına da değinen Hisarcıklıoğlu, "Aşılama çalışmaları çabuk ilerliyor. Yanımızda çalışan arkadaşlarımız müracaat ettikleri vakit aşılanıyor. Akşam da ‘Bono-Kur'lular olarak bizler de istiyoruz’ denildi. Neyse onu da ilettik, inşallah onlar da kapsama girer. Bu aşılama işleri bittikten daha sonra inşallah eski halimize, olağan düzenimize geçeceğiz.

Fakat burada hizmetler sektörü, minik ticaret erbabı, bıkkınlık çekti mi? Çekti. Turizm sıkıntıda kaldı mı? Kaldı. Sanayici ihracata dayalı ise karlı çıkanlardan oldu. Gıdaya dayalı sanayi ve yiyecek tedarikçiliği yapan arkadaşlarımız bu pandemi döneminde can sıkıntısı görmediler. Onun dıştan tarım ilk önce olmak üzere hizmet sektöründeki kardeşlerimiz, ufak tüccarlarımız bu işte zarar fark etti.

Bundan Böyle devletimize şunu diyoruz; bu işte hasar görenlere kredi yok de hibe desteği verilsin ama kredileri ödeyebilecek durumumuz yok; fakat para kazanırsak öderiz.

Bilhassa zarar görenler için söylüyorum. Onun dışarıda işi iyi olanlar için talebimiz değil. TOBB olarak geçen seneki gibi devletimizin bize müsaade ettiği ölçüde nefes kredisi olarak verebiliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Hisarciklioglu-Artik-devletimiz-kredi-destegi-degil-hibe-destegi-versin/251929