Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Başkanı Fahrettin Altun, Hollandalı gazeteci Johanna Cornelia Boersma’nın hudut dışı edildiğini belirterek, "Hudut dışı kararının, kendisinin Türkiye’de reelleştirdiği gazetecilik faaliyetleriyle alakası bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Altun, yaptığı söylemede, Türkiye'de Hollanda gazetesi Het Financieele Dagblad muhabiri olarak misyon yapan Johanna Cornelia Boersma'nın bu sabah hudut dışı edildiğini bildirdi.

Hudut dışı kararının, Boersma'nın Türkiye’de reelleştirdiği gazetecilik faaliyetleriyle alakası bulunmadığını vurgulayan Altun, "Alakalı makamlarımızla bir müddet evvel Hollanda polisi tarafından istihbarat paylaşımı yapılarak bireyin bir terör örgütüyle irtibatlı olduğu bilgisi verilmiş; tarafımızdan bireyin Türkiye’ye giriş ve çıkışları hakkında bilgi arz edilmiştir." bilgisini verdi.

"İŞ BİRLİĞİNİN TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI SÜRMESİNİ BEKLENTİ EDİYORUZ"

Son senelerde PKK ve DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin maksadında bulunan Türkiye'nin, 2 binin üzerinde suçsuz yurttaşını teröre kurban verdiğini andırdıran Altun, şunları kaydoldu:

"Nitekim bugüne kadar beynelmilel ortaklarımızın da yardımıyla terör örgütleriyle irtibatlı on binlerce birey hakkında tahdit kararı aldık. Karşı karşıya bulunulan tehdidin ciddiyeti nedeniyle Hollanda gibi arkadaş ve bağlaşık ülkelerle iş birliği yapıyor, milli güvenliğimizin ve Avrupa’nın güvenliğine müteveccih tehditlerin tespiti ve yasaklanması için onlardan görüşlerinden yararlanıyoruz. Bu alanda iş birliğinin tüm terör örgütlerine karşı devam etmesini beklenti ediyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı