Fahrettin Altun tanıdık olmayan ülkelerden fon sağlandığına dair haberlere ilişkin, "Yeni kisveler aşağıda beşinci kol faaliyetlerine müsaade etmeyiz" ifadesini kullandı

Türkiye’de bir takım basın yayınlama kuruluşların ABD merkezli vakıf Chrest Foundation’dan fon desteği aldığını Odatv yazdı. Haber Türkiye'nin gündemine otururken yüzbinlerce lira fonlanan bazı kesimlerden yoğun tepki geldi.

FONLARA MÜDAHALE SİNYALİ

Tartışmaya Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı. Altun tanıdık olmayan ülkelerden fon sağlandığına dair haberlere ilişkin, "Yeni kisveler altında beşinci kol faaliyetlerine müsaade etmeyiz" ifadesini kullandı. Altun "Tanıdık Olmayan devletlerin veya kuruluşların fonlarıyla ülkemizde etkinlik belirten medya kuruluşlarına karşın bir düzenleme ihtiyacı olduğu açıktır" diye de ekledi.

KAFTANCIOĞLU'NDAN TEPKİ

Cumhuriyet Insanlar Partisi İstanbul İl Başkanı ve 10 Aralık Hareketine (*) yakınlığı bilinen Canan Kaftancıoğlu ise "Gazeteci Ruşen Çakır'ın kurucusu olduğu Medyascopetv başarılı işler yapan, bağımsız gazeteciliğin yaşaması için uğraşan, gazeteci yetiştiren bir medya kuruluşu. İftira sataşma ya da şeffaf süreçlerin kriminalize edilmeye çalışılması da doğru işler yapıldığının göstergesi aslında" tepkisini gösterdi. 

KİMLER KARŞI ÇIKTI

2 yıldır kapalı olmasına rağmen hiçbir süre dayanışma göstermeyen bazı gazetecilerin tepkilerine dün yer verdik bugün ise destek verenleri: 

Gazeteci Fatih Portakal: Düşününce, yabancı bir vakıf ya da vakıfların gazetecileri fonladığı iddiası mesleğe uygun bir eylem yok. Varlığını sürdürdürebilmek için reklam alırsın ama fonlanmak ahlak degil. Acaba kim, kimi buluyor? Onlar mı gazetecileri, gazeteciler mi onları?

Yazan Fatih Ihtiyar: Günün sonunda, ortalama memleket solcusu kendini Ruşen Çakır savunurken ve bu yaptığını meşrulaştırmak için kırk takla atarken buluyor, harikulade gerçekte.

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi: Fazla Enteresan.. Kimleri Kimler Fonluyormuş!!! Türkiye uyarı!!

Gazeteci Hakan Gülseven: Fon almayı meşrulaştırmaya çalışanlar gözüme solucan gibi görünüyor.

Gazeteci Hüseyin Şimşek: Geçen yıl minimum ücretin aşağıda olan 2 bin TL’ye meclis muhabirliği öneri ettiği arkadaşımız bunu kabul etmeyince kendisini aşağılamaya çalışmıştı Ruşen Çakır…

Gazeteci Gökhan Özbek: Fon tartışmalarında egemen bir gazeteci olarak fikrimi ifade edeyim; İlkesel olarak hiç bir tanıdık olmayan fon, yerli fon, holding ve kuruluştan takviye almayı kendi adıma içten bulmadım. Yayını ve yayıncıyı fonlayabilecek yegane zor okurdur, izleyicidir.

10 ARALIK HAREKETİ

(*) 10 Aralık hareketi: "Solda Yenilenme" iddiasıyla CHP'de bölünmeye yol açabilecek bir hareket olarak 10 Aralık 2005'te doğdu. "CHP'ye AKP ayarı" olarak değerlendirilen harekete Türk karşıtlığı yaptığı ve federatif yapı istediği eleştirileri gelmişti. 

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Hukumetten-yabancilarin-medyayi-fonlamasina-mudahale-sinyali/253209