Türk Silahlı Kuvvetlerinde FETÖ ile gayret kapsamında yapılan çalışmalar devam ediyor. Bakanlık emriyle Ulusal Korunma Bakanlığına bağlı tüm komutanlık, birlik, karargah ve müesseselerde devam eden tahlillerde FETÖ ile iletişimi olabilecek personel inceleniyor. Evvelki uygulama neticelerine göre ortak olarak tanımlanan ölçütler çalışmalarda hassasiyetle kullanılıyor.

FETÖ ile iletişim olasılığı olan personelin tanımlanmasına katkı sağlayan ölçütlerin aktiflikle kullanılması neticesinde, fantastik halin kaldırılmasının ardından geçen takribî 7 aylık zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri ’da 1076 personel bakan onayıyla sarihe alındı.

Sarihe alınanlardan 624'ünün Kara Güçleri, 107'sinin Deniz Güçleri ve 345'inin ise Hava Güçleri Komutanlığı personeli olduğu bilindi. Sarihe alınan personele müteveccih çalışmaların devam ettiği belirtildi.

"GAYRET DEVAM EDİYOR"

Ulusal Korunma Bakanı Hulusi Akar, mevzuya ait, "Ulusal Korunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Güçleri, FETÖ ile çabasını kararlı bir biçimde sürdürmektedir. Gayret, tüm güç komutanlıkları, karargah, birlik ve müesseseler tarafından, bir tam halinde, hiçbir fark olmaksızın, tanımlanan ölçütler güzergahında, dikkat ve hassasiyetle sürdürülmektedir. Yeni bilgi ve evraklar çıktıkça bu gayret devam etmekte, gereği yapılmaktadır." ifadesini kullandı.

"Türk Silahlı Kuvvetleri KUVVETLENİYOR"

FETÖ ile çabanın yoğun bir biçimde devam ettiğini belirten Akar, "FETÖ'cü adilerden arınıldıkça, Türk Silahlı Kuvvetleri daha da kuvvetleniyor. Birlik, beraberlik, dostluk, arkadaşlık, silah dostluğu, dayanışma çoğaldıkça Türk Silahlı Kuvvetlerinin De eforu çoğalıyor. Böylece Türk Silahlı Kuvvetleri, daha faal, daha caydırıcı ve daha saygıdeğer hale geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı