Özgürlük gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti'nin Sedat Peker'le başlatılan yeni kaset sürecini ciddiye alması gerektiğini söyledi.

Selvi, "Peker’i orada koruyup konuşturan 15 Temmuz gecesi Erdoğan için ha düştü ha düşecek diye takip eden Birleşik Arap Emirlikleri’nin Veliaht prensi olmasın?" ifadesini kullandı.

Özgürlük yazarı Selvi, Sedat Peker'in iddialarına değindiği bugünkü köşe yazısında, "Sedat Peker"i yurtdışına kaçıran zorlama, onu konuşturarak iklimi başkalaştırmak istiyor" dedi.

"Ben 2023 seçimlerine bu vesileyle, müesses nizamın işi şansa ayrılmak istemediğini, Erdoğan’ı tasfiye olabilmek için birkaç koldan harekete geçtiklerini görüyorum" ifadesini kullanan Selvi, şu görüşlere yer verdi:

ABD'de Biden kazandıktan daha sonra 2023 planını devreye soktular. Biden ne demişti? Erdoğan’ı darbeyle değil, seçimle değiştireceklerini söylemiş, bunun için muhalefeti destekleyeceklerini açıklama etmişti. Biden gerçekten bir itirafta bulundu lakin bir şeyi yetkisiz söyledi. Darbeyle çökertmek için de uğraşmışlardı fakat başarılı olamadılar. 15 Temmuz’da Biden, ABD başkan yardımcısıydı. Darbe girişimini, bilgisayar oyunu zannettiklerini söylemişti. Şimdilik iki kılavuzları var. Biri Cem Uzan diğeri Sedat Peker.

Mafya denilince akla gelen her şey var Sedat Peker’de. Bir mafya liderinin iddialarını doğru kabul edip, mafya ile çaba edenleri mi suçlayacağız? Sedat Peker orada bir gün dahi kendi imkânlarıyla bulunamaz.

Tutunamaz. Daha da önemlisi Sedat Peker orada kendi namına iktidara bu savaşı açamaz. Orada bir istihbarat servisinin desteğiyle korunur ve bir istihbarat servisinin planları doğrultusunda konuşur.

Peker’i orada koruyup konuşturan 15 Temmuz gecesi Erdoğan için ha düştü ha düşecek diye takip eden Birleşik Arap Emirlikleri’nin veliaht prensi olmasın?

Yapılacak olan şu, Sedat Peker paketlenip Türkiye’ye getirilmeli ve yargıda hesabı sorulmalı. AK Parti, Sedat Peker’le başlatılan yeni kaset sürecini ciddiye almalı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Hurriyet-yazari-Selvi-Sedat-Peker-i-kimin-korudugunu-acikladi/250366