İBB’de çalışan karısına makam aracı tayin edilmesinden şüphelenen hâkim Osman Ala, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel ile yasaklanmış aşk yaşadığı iddiasıyla eşine boşanma davası açtı. Hâkim, ikilinin mesajlaşmasını ve görev edilen aracın fotoğrafını delil gösterdi

İstanbul Alan İdare Mahkemesi hâkimi Osman Ala, evli ve bir çocuk babası İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel ile yasaklanmış aşk yaşadığı iddiasıyla İBB Kültür Varlıkları Projeler Müdürü olan eşi Merve Ala'ya boşanma davası açtı. Etken, yasaklanmış aşkı eşine ödev edilen makam aracına ve gece vakti mesajlaşmalara dayandırdı.

İstanbul Aile Mahkemesi'nde açılan boşanma davası dosyasında bulunan bilgilere kadar, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Hâkimi Osman Ala, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Projeler Müdürü H. Merve Ala ile olan evliliğinde bir süre önce problemler yaşamaya başladı. Osman Ala'nın iddiasına kadar eşinin, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel ile meslek ilişkisini aşan bir yakınlığı vardı.

2019 Aralık'ta bu kurumda çalışmaya başlayan eşinin müdürüyle olan bu yakınlığından rahatsızlık duymaya başlayan hâkim, bir gün eve makam aracıyla gelen eşi Merve Ala'ya, bu aracın nasıl devir edildiğini sorunca çift aralarında ağız dalaşı yaşandı.

Yüksek Mimar Merve Ala, Toyota marka 34 DC.. 9.. plakalı aracın geçici olarak kendisine verildiğini söylese de haftalar geçmesine karşın arabulucu kullanmayı sürdürdü.

Şiddetli geçimsizlik yaşamaya başlayan karı-koca, ilişkilerine ikinci bir şans tahsis etmek istedi. Bunun için geçtiğimiz aylarda tatile çıkmak için hazırlık yapan hâkim Ala'ya eşi kendisine atama edilen araçla yolculuk yapacaklarını söyledi

Bu arabulucu kullanmamaları gerektiğini söyleyen egemen Osman Ala, eşinin "Araç artık bana tayin edildi" cevabıyla aleyhinde karşıya kaldı.

öte taraftan son zamanlarda işten geç saatlerde gelen eşinin bu durumundan rahatsız olan hâkim Ala, bununla birlikte eşinin gece yarısına dek müdürü Oktay Özel ile mesajlaştığını fark edince aldatıldığı yönündeki şüpheleri arttı. Evlilik birliğinin sarsıldığına kanaat getiren hâkim Ala, soluğu İstanbul Aile Mahkemesi'nde aldı.

AMİR-MEMUR İLİŞKİSİNİ AŞIYOR

Boşanma davası açan hâkim, evli ve bir çocuk babası Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel ile eşinin arasındaki amir-memur düzeyini aşan ilişki sonucu aracın belediye göre atama edildiğini ileri sürdü.

Hâkim, boşanmak üzere olduğu eşine tayin edilen aracın fotoğraflarını da delil olarak dosyaya ekledi. Bunun üstüne mahkeme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yazı yazarak aracın durumunu sordu.

Fakat İBB, Merve Ala'ya vasıta tayin edilmediği yönünde yanıt gönderdi.

Bunun üstüne hâkim Ala, elindeki delillerle birlikte Özel ve belediye yetkililerinin adli makamları yanılttığı ihbarında bulundu.

Dilek Yaman Demir/Sabah

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/IBB-deki-makam-aracindan-yasak-ask-cikti/249970