İçişleri Bakanlığı, hakkında kırmızı bülten talep edilen Sedat Peker'le ilgili bir tanımlama yaptı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hakkında Kırmızı Bildiri talep edilen organize suç çetesi iddiaya göre yöneticisi S.P., dönem dönem değişik irtibat mecraları aracılığıyla “meslek insanıyım, bu işlerden çekildim” demesine karşın, yeniden organize suça yönelik faaliyetleri saptama edilmiştir. Konu adliyeye sevk edilmiş ve neticesinde bu işlem, operasyona dönüştürülmüştür" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

''Emniyet güçlerimiz, ülkenin huzuru ve güvenliği için, hukuk devleti çerçevesinde tüm imkanlarını, kararlılıkla ve sorumlulukla seferber etmektedir. Rahatlık ve güvenin tedarik edilmesinde çoğu alanda edilen başarılar, organize suç ile mücadelede de ayrıca operasyon verilerinde keza de halkımızın günlük hayatında hissedilmektedir.   Sedat Peker'den yeni video: Mansimov'un milyar dolarlık marinası 29 milyon dolara gitti

Bu çerçevede 15 Temmuz ardından 1.738 operasyon yapılmış, 22 bin 636 kesin olmayan gözaltına alınmış, 8.414’ü tutuklanmış; 31 milli düzeyde, 13 bölgesel düzeyde ve 304’ü de yerel düzeyde olmak üzere toplam 348 organize suç örgütü çökertilmiştir.

Organize kabahat örgütlerinin emniyet güçlerimiz karşısındaki sıkışmışlığı, acizliği ve her operasyonda elde edilen üstün başarılar, bu yapıların iyice temizlenmesini sağlamaktadır.

Emniyet güçlerimizin ağır saha baskısı aleyhinde, bu yapılara mensup kişiler, dönem dönem “örtüleme yöntemi” olarak adlandırdığımız bir yöntemle kamuoyuna “faaliyetlerinden uzaklaştığı” izlenimini vermek isterler. Ancak bu konudaki hedeflerimizi ısrarlı takibimiz, bu örtüleme adımlarına karşın devam eder.

Hakkında Kırmızı Duyuru istek edilen organize kabahat çetesi iddiaya göre yöneticisi S.P., dönem dönem farklı alanlara yönlendirilmiş irtibat mecraları aracılığıyla “meslek insanıyım, bu işlerden çekildim” demesine rağmen, yine organize suça yönelik faaliyetleri saptama edilmiştir. Konu adliyeye sevk edilmiş ve neticesinde bu süreç, operasyona dönüştürülmüştür

Anılan kişinin, yurt dışından sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği yayınlardaki kötüleme ve ithamları, emniyet güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize kabahat faaliyeti olarak değerlendirilmektedir. böylece, anılan kişi ülkemize getirilip adalete teslim edilinceye değin sürecin takibi sağlanacaktır. Tolga Ağar'dan Sedat Peker'in Yeldana Kaharman'la ilgili iddialarına cevap

Güvenlik güçlerimiz, bugüne dek yaptığı gibi bundan sonradan da halkımızın huzurunu bozacak tüm suç örgütleriyle mücadelesini, bu yapılar hareket edemeyecek duruma gelinceye kadar sürdürecektir.

Hem 15 Temmuz’dan sonra art arda yapılan operasyonlarla büyük darbe vurduğumuz organize kabahat örgütlerinin son kalıntılarını da 2021 yılında adamakıllı tamamlama kararlılığında olduğumuzu, kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.'' Sedat Peker, Mehmet Ağar'ı niçin amaç aldı?

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Icisleri-Bakanligi-ndan-Sedat-Peker-aciklamasi/250164