İncirlik’ten 4 adet MQ-1 modeli Silahlı İHA, IŞİD’e ait 5 adet silah mevziisi imha etti, 29 IŞİD’li öldürüldü.

Suriye’nin kuzey batısında bulunan Düdyen, Yan Yaban ve Tatimus bölgelerinde IŞİD’li teröristlere ait 5 adet silah mevzii ve araçlarının koordinatlarının tam olarak tespit edildi.

Koalisyon Harekat Merkezinin yönlendirmesiyle İncirlik’ten belirli fasılalar ile havalanan 4 adet MQ-1 modeli Silahlı İHA, tespit edilen hedefleri ateş altına alarak tam isabetle vurdu. Bölgeden alınan bilgilerden ve görüntülerden 29 IŞİD’li etkisiz hale getirilirken; araçları da dahil olmak üzere 5 adet silah mevziisi imha edildi.

DÜN 34 IŞİD'Lİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Dün öğle saatlerinde ise Suriye'deki IŞİD'li teröristler tarafından Kilis'e yapılan roket saldırısı sonucunda; sınırda konuşlu bulunan ateş destek vasıtaları ile (Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla) Öncü Hudut Karakolu karşısına düşen ve yaklaşık 12 kilometre güneyinde yer alan Tuğhali bölgesindeki IŞİD mevzileri ateş altına alındı. Mevziilerde bulunan 25 IŞİD üyesi terörist etkisiz hale getirildi ve beraberlerinde bulunan 6 araç imha edildi. Dün sabah etkisiz hale getirilen 9 IŞİD'li sayı ile toplam 34 IŞİD'lı etkisiz hale getirildi.