İkinci El Marangoz Makinaları

Ağaç işlerini yatkınlığı olan ve elektrik aletleri kullanmayı bilen kişiler tarafından yapılan marangozluk işlemleri her türlü ortamda kullanılmak üzere profesyonellik gerektiren bir durumdur. Bu nedenle marangoz işleri dikkatli yapılacak ve sipariş üzerine tamamlanabilecek şekilde yapılan bir işlemdir. Her marangozun sahip olması gereken bazı aletler vardır.

Aynı zamanda bu işe yeni başlayacak kişiler tarafından tercih edilen ikinci el marangoz makinaları, daha fazla iş görecektir. Hem bütçe açısından hem de kullanım açısından kolaylık sağlayan marangoz makinaları genellikle çok fazla gürültü çıkardığından ve toz kaldırdığından dolayı büyük atölyelerde ya da müştemilat gibi yerlerde kullanımı daha kolay olacaktır.  

Makinaların Çeşitleri Nelerdir?

Ağaç işçiliği ile ilgilenenlerin kullanması gereken cihazları şu şekilde sıralayabiliriz.

Daire testere; daire testereler ince bir ahşap işleme aletidir. Aynı zamanda birçok marangoz aletini yanı sıra en fazla kullanılan cihazdır. Yeni başlayanların ya da marangozluk işi ile uğraşanların en fazla tercih edeceği ürünlerden biridir.

Elektrikli matkap; şarjlı olanların yanı sıra elektrikli matkaplar daha sağlam işler çıkara bilmeniz için mutlaka elinizin altında bulundurulması gereken bir cihazdır. Kablosuz olan seçenekleri daha kolay çalışabilmenizi sağlar. Fakat kablolu matkaplarda yine tercih edilebilir.

Motorlu olan oyma testeresi; bu cihaz ahşap işçiliği ile uğraşan kişilerin kavisli ve dairesel kalıplar ortaya çıkarabilmesini sağlayan bir cihazdır. Şerit testere ye oranla daha oval ahşap kesimi gerçekleştirir. Aynı zamanda bu testereleri kılıç testere adı da verilebilir.

Zorunlu Olarak Kullanılan Cihazlar

Tablalı testere bu cihazlar her atölyede bulunması gereken ve mutlak bir şekilde kullanım zorunluluğu bulunan ürünlerden biridir. Bu nedenle herkesin bütçesinin yettiği şekilde tablo testere almak gerekir. İkinci el marangoz makinaları bu durumda oldukça işinizi görecektir.

Kızaklı gönye testere bu ürünler birleşik kesimler, şevli ve gönye burun gibi kesim işlemlerinin gerçekleştirilmesi için tercih edilir. Kişiler kesim yeteneğini geliştirdikten sonra bu testereye çok fazla ihtiyaç duymaz.

Yörüngeli zımpara; bu cihazlar ağaç işlerine yeni başlayan birinin mutlaka elinin altında bulundurulması gereken ürünlerden biridir. El zımparası yerine büyük ahşaplar da bu cihazı kullanmak oldukça etkili ve yararlı olacaktır. İsteğe bağlı olarak yörüngenin zımparanın zımpara kalınlığı değiştirilebilir. İnce ya da kalın yapılabilir.

Freeze; bu ürünler 2 farklı çeşit taban seçeneği nerede satılır. Marangoz makinaları içerisinde kaliteli ve sabit bir taban modeli oluşturmak için kullanılacak cihazlar arasında yer alır. Elektronik yapıya sahip olan bu cihazlar zımparanın yanı sıra daha kalın düzeltme işlemlerini gerçekleştirir. 13 milimlik ya da 6,5 milimlik ucu kullanabilme özelliğine sahip olan her türlü cihaz ağaçların yontulma işlemleri için yeterli olur.

Satın Alma Ve Kargo Seçenekleri

Elektronik olan her türlü marangozluk ürünlerine ve İhtiyacınız olan tüm diğer teknik cihazlara https://www.sanayiden.com/marangoz-mobilya-makinalari linkinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.