Ulusal Korunma Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imza atılan protokole göre, er ve erbaşlara bayana karşı şiddeti önlemek için eğitim verilecek. İlk etapta 500 bin er ve erbaşa eğitim verilmesi tasarlanıyor.

"ALLAHIN İZNİYLE GALİBİYETLİ OLACAĞIZ"

Ulusal Korunma Bakanı Hulusi Akar, bayana müteveccih şiddetin ehemmiyetli meseleler arasında yer aldığını belirtti. Bununla çabaya müteveccih çalışmaların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile omuz omuza sürdüğünü aktaran Akar, "Allahın İzniyle bunda da galibiyetli olacağız." diye konuştu.

Akar, binlerce senelik tarihte kadının hep sosyal yaşamın içinde en ehemmiyetli yerde olduğunu vurgulayarak "Ehemmiyetli mesullükler alarak yaşamın akışına ehemmiyetli tesirler sağlamışlardır." dedi.

MSB LAFÇILIĞINA BAYAN SUBAY

Ulusal Korunma Bakanlığı lafçısı olarak bayan bir subayın seçildiğini, kendisiyle onur dinlediklerini ifade eden Akar, "Tüm tarihimizde olduğu gibi Ulusal Çaba yarıyılında da bayanlarımız, üzerlerine düşen en ağır mesullükleri bile büyük bir cesaret ve fedakarlıkla yerine getirmişlerdir. Bunu unutmamız olası değil." biçiminde konuştu.