2009 yılında İsmail Alpen'in kurduğu ve günümüzde 712.000 yazarının bulunduğu sözlük platformu İnci sözlüğün fikir babalarından biri olan Serkan İnci birkaç kez Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alındı.
Türkiyeli kullanıcıların fenomen internet sitelerinden olan "İnci Sözlük"ün kurucusu Serkan İnci Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alındığını kişisel Twitter hesabından takipçileriyle paylaşan ve Kavacık Polis Merkezi'nde olduğu belirtilen Serkan İnci, "Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alındım. Savcıya doğru gideceğiz, bakalım sistem beni tutuklayacak kadar saçmalıyor mu?" diye yazdı ve polis karakolunda çekilmiş bir selfie görüntüsünü paylaştı.

İNCİ SÖZLÜK NEDİR?

İnci Sözlük, Serkan İnci ve İsmail Alpen tarafından 19 Aralık 2009 tarihinde kurulan katılımcı sözlük tarzındaki ağ sayfasıdır. Argo ve müstehcen bir içeriğe sahip olan sözlüğün yazarları çeşitli basın ve yayın kuruluşlarına, bazı ağ sayfalarına ziyaret adını verdikleri çeşitli saldırılarda bulunmuştur.


İnternet fenomeni olmaya başlayan İnci Sözlük'ün binlerce kullanıcısı bu habere tepkilerini yine sözlük sayfalarında göstermeye başladı. Sosyal medya üzerinden bu satışa tepki göstermek için şimdiden sözlük sayfalarında başlıklar açıldı.
 
Serkan İnci hisse satışını şu şekilde duyurdu;
 
"Beyler bayanlar, yazdıklarımı okumadan önce şu şarkıyı dinlemeye başlarsanız duygularıma daha yakından ortak olacağınıza eminim.
 
Bildiğiniz üzere sözlük üzerinde çok kuvvetli ve belirgin yerlerden baskılar almaktaydık. Bu baskılar öyle bir hal aldı ki, üzerime açılmış dava sayısı 10'un üzerine çıktı. Amatör ve aktivist ruhla bunlara karşı koymaya çalışırken bir de ekonomik sebeplerden dolayı server sıkıntıları çektik. Keza sizler de bu olaylardan dolayı isyan edip şikayetlerinizi sürekli dile getirdiniz. Ama bizlerin adı hıdırdı elimizden gelen buydu.

 
Lafı fazla uzatmak istemiyorum çünkü özet geç bizim en bilindik mottolarımızdan;
kaderimiz fizy gibi oldu ve hisselerimizin yüzde 35'ini tanınmış bir bilişim firmasına satmış bulunmaktayız. Ben sizin de memnuniyetsizliklerinizi göz önüne alarak yönetimden çekilme kararı aldım. Artık daha profesyonel ve işi bilen insanların yönettiği bir sözlük olarak eğlencenize devam edebilirsiniz.