İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, son dönemde gündem olan Sedat Peker'in videoları ile ilgili detaylı bir haber yaptı.

Gazetenin Türkiye muhabiri, "Peker'in zamanlaması, partisinin hesaplı krizi ve pandemiyi yönetememekle eleştirilen Erdoğan için yok edici oldu" yorumunu yaptı.

İngiliz The Guardian, muhabiri Bethan McKernan imzalı haberde, “Mafya patronunun YouTube iddiaları Türk hükümetini sinir ediyor” başlığını kullanırken, Sedat Peker’in hükümetin üstteki seviye isimlerini canice, tecavüz, kanunsuzluk ve uyuşturucu ticareti gibi iddialarla suçlama ettiğini yazdı.

Gazete, “Türk televizyon programları ve dizileri Ramazan döneminde Müslüman dünyada çok popüler oldu, bu yapımlarda karanlık kabahat dünyası ve entrikalar vardı. Fakat bu yılın sürpriz şovu kurmaca yok. Gerçek hayatta da mafya olan Sedat Peker, son 3 haftada YouTube’a  yüklediği videolarla Türkiye hükümetinin üst düzey isimlerini çoğu iddiayla suçladı” yorumunu yaptı.

The Guardian, Sedat Peker ile ilgili kapsamlı bir çözümleme yayınladı.

“PEKER, GENÇLERE SESLENİYOR”

Gazete videoların 30 milyonda artı izlendiğini yazarken, “Bir otel odasında masada otururken, boynunda kolye ve arkada kitaplar görülüyor. Peker, konudan konuya ve insandan insana geçiş yaparak seçilmiş görevlilerle ilgili iddialarda bulunuyor ve hukuki terminoloji kullanıyor. Peker, ülkenin gençlerine siyasi statükoya karşısında çıkmalarını söyledi” yorumuna yer verdi.

Peker’in asıl hedefinin İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat olduğunu yazan The Guardian muhabiri Bethan McKernan, “Peker, Recep Tayyip Erdoğan’a dokunmuyor ama Erdoğan’ın yakın çevresine yaptığı saldırılar onun nihai niyet olduğunu açıkça gösteriyor. Videolar, Erdoğan’dan sadece dolaylı tenkit aldı.

Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada, partisinin Türkiye’deki çete ve mafyalara aleyhinde savaşarak kolaylık getirdiğini söyledi” ifadesini kullandı.

Peker’in iddialarına şu an taraflardan yalanlama geldiğini yazar The Guardian, şu belli başlı değin sadece Peker’in ağabeyi Atilla Peker’in gözaltına alındığını da aktardı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Ingiliz-The-Guardian-Sedat-Peker-in-videolarini-analiz-etti-Hedefte-kim-varmis/250916