İngiliz dili geçmişte istilalardan, göçlerden, savaşlardan en fazla etkilenen dildir. Bu etkiler İngilizce’nin zaman içinde değişmesine neden olmuştur. İngilizce, bugünkü durumuna İngiliz yazar ve şairlerin çabalarıyla ulaşmış ve tüm dünyada standart bir hale ulaşmıştır. İngilizce tercüme yapabilmek için İngilizce’nin tarihi gelişimi hakkında bilgi sahibi olmak gereklidir. İngilizce resmi belge çevirilerinde hatasız bir çeviri elde etmek için deneyimli tercüme bürolarından destek alınmalıdır.

İngilizce Dilinin Tarihsel Özellikleri

İngilizce tercüme yapılırken metnin hangi döneme ait olduğunun bilinmesi önemlidir. Doğru bir tercüme yapabilmek için dilin tarihsel özellikleri iyi bilinmelidir. Batı bir Germen dili olan İngilizce, Britanya Adalarında ortaya çıkmış olan bir dildir. Milattan sonra 5. yüzyılda Büyük Britanya’da ortaya çıkan bu dil, dil tarihçileri tarafından ‘Eski İngilizce’ olarak adlandırılmaktadır. Eski İngilizce dili, birçok Hint-Avrupa dil ailesinin üyesi olan lehçelerin bir karışımıydı. Eski İngilizce zaman içinde Almanca’dan, Latince’den, Fransızca’dan, İskandinav halklarından etkilenerek değişime uğramıştır. İngiltere tarihte birçok kez istilaya uğramış, sık sık savaşların yaşandığı bir ülkeydi. Bu yüzden İngiliz dili birçok dilden etkilendi. İngilizce, 1500’lü yıllara kadar Orta İngilizce adı verilen bu etkilenme dönemini yaşadı. 1500’lü yıllardan sonra ise modern İngilizce adı verilen, bugün kullandığımız İngilizce’nin temelleri atıldı.

İngilizce Profesyonel Tercüme

İngilizce sadece İngiltere’nin değil, dünyada toplam 53 ülkenin resmi dilidir. İngilizce tüm dünyada en fazla konuşulan ikinci dildir. Ülkemizde en fazla İngilizce tercüme ihtiyacı duyulan konular; ticari anlaşmlar, sözleşmeler, tıp, hukuk, bilimsel çalışmalar, diploma, miras, tapu ve teknik konulardır. Dünyada en fazla yaygın dil olan İngilizce’nin tercüme edilmesi, sadece ülkemizde değil, dünyada da en fazla talep edilen dildir. İngilizce’den Türkçe’ye tüm çeviri ihtiyaçlarınızda profesyonel tercümanlarımızdan yardım alabilirsiniz.

Çeviri taleplerinizde, hızlı, uygun fiyatlı, güvenilir ve kurumsal çözümler için OKEANOS TERCÜME sizlere çok yakın. Bütün dillerde profesyonel tercüman kadrosuyla, ister bireysel, isteseniz de kurumsal taleplerinizde, kısa sürede istediğiniz çözümü bulabilirsiniz. Bizlere dilerseniz web sitemiz üzerinden ulaşabilir, dilerseniz de 0212 221 45 21 kurumsal hattımız ile direk müşteri temsilcilerimizi arayabilirsiniz.