İngiltere'nin Kuzey Yorkshire bölgesinde Roma işgali döneminden kalma taş oyması penis heykeli bulundu.

İngiltere'nin Kuzey Yorkshire bölgesinde bulunan Catterick kasabasında yapılan kazıbilimsel kazılarda, Roma işgali döneminden kalma taş oyması penis heykeli bulundu. 

Takriben 28 santim uzunluğunda olduğu saptama edilen penis heykelinin, 2014-2018 arasında düzenlenen kazılarda bulunduğu fakat yer alan 62 bin nesnenin analizinin daha uzun sürdüğü belirlendi.

Muhafaza edilmek üzere Yorkshire Müzesi’ne gönderilen eserler aralarında, Akdeniz’den getirildiği saptama edilen sanat eserleri, tütsü ve el işi çanak çömlekler de yer alıyor.

Independent'tan Colin Drury imzalı habere göre, tespit edilen kalıntıların, MS 43-84 yılları arasındaki Roma işgali dönemine ait olduğu düşünülüyor.

Uzmanlar, buluntuların Romalılar göre kurulan kasabalarla ilgili kayda değer bilgiler içerebileceği görüşünde.

Kazıların yol çalışmasını ayağını yürüten AECOM’un danışmanı Dr. Jonathan Shipley, keşfin Roma yerleşimlerini anlayışlı olmak için önemli olduğunu söyledi ve daha artı eserin gün yüzüne çıkarılabileceğini açıkladı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Ingiltere-de-2-bin-yillik-tas-oymasi-penis-heykeli-bulundu/253082