Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, () - Bursa'da dün evinde intihar eden Şaypa Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı 59 yaşındaki Hıdır Şaylı, son yolculuğuna uğurlandı.

Bursa'da 80 kadar marketi olan Şaypa'nın Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Şaylı dün öğle saatlerinde "Dinleneceğim" diyerek, Merkez Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi Barbaros Caddesi'nde bulunan şubelerinin arka kısmındaki lojmanlarına gitti. Daha sonra kendisinden haber alamayınca merak eden yakınları ve şoförü, gittikleri lojmanda kapıyı açıp içeri girince, yatak odasında Şaylı'nın cesedi ile karşılaştılar. Haber verilmesi sonucu belirtilen adrese gelen polis ekipleri Şaylı'nın kendisine ait ruhsatlı tabancasıyla başına bir el ateş ederek intihar ettiğini belirledi.

Şaylı için merkez Osmangazi ilçesi’nde bulunan Mihraplı Camii’nde bugün öğlen cenaze töreni düzenlendi. Törene Şaylı’nın yakınları, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe, Nilüfer Belediyesi Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey ve çok sayıda Bursalı katıldı. Cenaze töreninde konuşan Şaypa Ticari Operasyonlar Koordinatörü Can Özbay, Şaylı'nın yıllardır şeker, tansiyon ve kalp rahatsızlıkları ile mücadele ettiğini ifade etti. Kendisinin son zamanlarda dayanılmaz ağrıları ve şeker seviyesindeki ani yükselme dalgaları ile zor anlar yaşadığını belirten Özbay, "Bu rahatsızlıkların istenmeyen bir hal alması da kendisinin vefatı sonucunu doğurmuştur” dedi.

Şaylı’nın perakende sektöründe Türkiye’de örnek gösterilen Şaypa’nın temel direklerinden biri olduğunu hatırlatan Özbay, “Kendisi, 80 mağaza ve 2 bin 500 çalışana ulaşan marketlerinin lider konuma gelmesine en büyük katkıyı sağlayanlardandır. Hıdır Şaylı, 90 yıllık geçmişe sahip Şaypa’yı ‘Bursa’da kazanıp, kazandıklarıyla yine Bursa’da yatırım yapan, bu şehirle, bu ülkeyle birlikte büyüyen bir şirket’ olarak tanımlıyordu. Bu bakış açısı bundan sonra da değişmeyecek" diye konuştu.

Hıdır Şaylı’nın cenazesi, Hamitler Mezarlığı’na defnedildi.