Idareli düzenlemeler içeren torba yasa teklifi Komite’da kabul edildi. Bu kapsamda en az ücretli emekçi çalıştıran işverenlere, devlet 75 lira takviye verme kararı aldı.

En Düşük ücretlilere karşın devletin işverene verdiği ödenti desteği torba kanun teklifinde yer aldı. Buna göre sektör ayrımı yapılmadan en az ücretten maaş veren işverene 75 lira en düşük ücret desteği sağlanacak.

Ekonomiye ilişkin önerge TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi

2021 YILINDA UYGULANMAMIŞTI

İşçinin işverene olan yükünün azaltılması dahilinde uygulama başta 2016 yılında fiiliyata geçmişti.

Oysa 2021 yılında kanuna ilişkin tarih güncellemesi yapılmamıştı ve işverene minimum aidat desteği verilmemişti. Kanun maddesinin Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin gerisinde devlet kadar minimum ücretli emekçi çalıştıran işverenler desteklenmiş olacak.

TİSK'DEN AÇIKLAMA: BÜYÜK MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Hür Burak Akkol, asgari vergi desteğine ilişkin düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesinden büyük memnun etme duyduklarını belirtti.

En Düşük ücret görüşmeleri sırasında Türk işverenlerini temsilen TİSK olarak yaptıkları müzakereler sonucunda 75 liralık en az ücret desteğinin devamı konusunda uzlaştıklarını belirten Akkol, “ İş dünyamızın beklentileri arasında olan asgari ücret desteğiyle ilgili gelişmeleri  son asıl kadar dikkatle peşine düşüp takip ettik. İlgili bakanlıklarımıza ve hükümet yetkililerimize konuyla ilgili taleplerimizi ilettik. Bütün bu işlem güzel bir noktaya bağlandı ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu asgari aidat desteğiyle ilgili düzenlemeyi kabul etti. Yapıcı çağrılarımıza yanıt veren ilk kez Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan elde etmek üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız  Prof. Dr. Vedat Bilgin’e, bakanlarımıza, komite üyesi vekillerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Isci-ve-isverenler-dikkat-Asgari-ucretliye-devlet-destegi-geliyor/252948