Gaziantep Ulu Cami'de imamlar duyma engelli vatandaşlar için işaret diliyle vaazlar veriliyor.

Gaziantep Müftülüğü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü çalışmada amaç işitme engellilerin camilerde rahatca ibadet edebilmesi.

Şimdilik sadece cuma hutbesinde kullanılan işaret dili zamanla cami içerisindeki tüm vaazlarda kullanılacak.


Yaklaşık 1 buçuk yıldır Ulu Cami'nde böyle bir hizmet verildiğini belirten Gaziantep Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı İşaret Dili Tercümanı Emrah Kaymaz, "Her hafta Cuma hutbesi işitme engellilerin anlayacağı şekilde işaret dili ile tercümesi yapılmaktadır. Bu çalışma işitme engelliler için çok faydalı bir çalışma oldu. Sürekli bir katılım söz konusu. Ancak bunun yetersiz olduğu konusunda duyumlar alıyoruz. Çünkü bu uygulama Gaziantep genelinde sadece bu camide var, diğer bölgelerdeki ve çalışan kesim için buraya gelmek zor oluyor" diye konuştu.

İşaret dili ile hutbe uygulamasından çok memnun olduğunu belirten cami cemaatinden işitme ve konuşma engelli Cihangir Yıldırım, "İşitme engelliler olarak bu camiye geliyoruz. Bu uygulama işitme engelliler topluluğu için çok büyük bir çalışma" diye işaret etti.

Gaziantep Merkez Ulu Camiinde İşaret Dili Tercümanı Emrah Kaymaz'ın tercümesinin kamera ve projeksiyon cihazı aracılığıyla perdeye yansıtıldığı uygulamaya olan talebin her geçen gün arttığı belirtildi.