AK Parti hükümetine muhalif kişiliği ile tanınan Hürriyet gazetesi yazarı İsmail Saymaz'ın Asya ve Avrupa yakasını yer altından birleştiren Avrasya Tüneli'ni beğenmesi sosyal medyada günün konusu oldu.

İşte Saymaz'ın tepki çeken paylaşımı,







İsmail Saymaz'ın Avrasya Tüneli hakkında düşüncesi yalnızca Twitter'da tartışma konusu olmakla kalmadı ayrıca Ekşi Sözlük'te de en çok konuşulanlar listesine girdi. 

AVRASYA TÜNELİ HAKKINDA
Avrasya tüneli ya da İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi, temeli 26 Şubat 2011 tarihinde atılan Asya ve Avrupa yakalarını, deniz tabanının altından Kennedy Caddesi’nde Kumkapı ile D-100 Karayolu’nda Koşuyolu mevkii arasında güzergahında bir karayolu tüneli ve bağlantı yolları ile birbirine bağlayan tünel. Toplam güzergah tünel ve bağlantı yolları ile 14,6 kilometredir. Kumkapı ile Koşuyolu arasında yoğun trafikte 100 dakikaya varan seyahat süresinin 15 dakikaya kadar indirilmesi hedeflenmiştir.



İstanbul Boğazı'nda üç köprü ve bir arabalı feribotla beraber alternatif bir karayolu geçişi sağlamak amacıyla, Marmaray'ın 1,8 kilometre kadar güneyinde inşa edilen proje mevcut üç köprünün ve arabalı feribotun trafik yüklerini paylaşarak İstanbul'a daha dengeli bir şehiriçi ulaşımı kazandırması beklenmektedir. İstanbul'da Marmaray tüp geçidinden sonra ikinci tüp geçididir. Tünelin geçiş ücreti tek yönlü; arabalar için ₺16,60, minibüsler için ₺24,75'dır.