İngiliz hükümetinin Türkiye’yi ‘kırmızı liste’ye almasının arkasından Şampiyonlar Ligi finali, Portekiz’in Porto kentine alındı. İstanbul’da 13 Haziran’da yapılması planlanan Formula 1 yarışı ise takvimden çıkarıldı.

Türkiye’nin Covid-19'la mücadelesi ve rakamların Avrupalıları hoşnutluk etmemesi, İngiliz hükümetinin de Türkiye'yi ‘kırmızı liste'ye almasının ardındaki iki büyük spor organizasyonu elden gitti: 29 Mayıs'taki Şampiyonlar Ligi finali ve 13 Haziran'da yapılması planlanan Formula 1 Türkiye GP'si.

İngiliz yayınlama kuruluşu Sky Sports, Manchester City ve Chelsea'nin karşılaşacağı Şampiyonlar Ligi finalinin UEFA göre Porto'nun stadı Estadio do Dragao'ya alındığını duyurdu.

Formula 1'in yayıncı kuruluşu S Sport da Türkiye GP'sinin takvimden adamakıllı çıkarıldığını açıkladı.

Formula 1 Türkiye GP'si iptal edildi

ŞAMPİYONLAR LİĞİ FİNALİ DE PORTO'DA

29 Mayıs'ta İstanbul'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'in Porto kentine alındığı öne sürüldü.  Türkiye'yi kırmızı listeye aldılar... Konu: Şampiyonlar Ligi...

Sky Sports'un iddiasına kadar, 2021 Şampiyonlar Ligi Türkiye'den alınarak Portekiz'e verildi.

Final 29 Mayıs'ta Dragao'da oynanacak. UEFA, resmi açıklamayı 24 saat içerisinde yapacak.

10 GÜN KARANTİNA ŞARTI

İngiliz hükümetinin kararına kadar Türkiye'den İngiltere'ye giden herkesin 10 gün boyunca karantinada kalması gerekiyor.

Bu durumdan binlerce kişi etkileneceği için, mevcut şartlarda iki organizasyonun da Türkiye'de gerçekleştirilmesi mümkün görünmüyordu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Istanbul-a-cifte-sok-Covid-nedeniyle-once-kupa-sonra-Formula-gitti/250288