Hadise, Hoşça Mahallesi'nde bulunan 3 katlı apartmanın giriş katında yaşandı. Boş ardiye olarak kullanılan alanda nedeni henüz meçhul bir biçimde patlama alana geldi. Şiddetli patlama sonrası Mehmet Salih Güler 43 adlı bir yurttaş ağır yaralandı. Hadisede yaralanan öteki birey ile beraber ağır yaralı 1 birey sağlık kurumuna kaldırıldı.

1

PATLAMA SONRASI YANGIN ÇIKTI

Patlama sonrası etraftaki yurttaşlar itfaiye, sıhhat ve polis ekiplerine haber verdi. Alevler, itfaiye takımlarınca söndürüldü. Şiddetli patlama sonrası binanın dış cephesi ve daire sırçaları sanki tuzla buz oldu. Apartmanın avlusunda bulunan bir vasıtada patlama sonrası ağır zarar alana geldi. Patlamada yaşlı bir kadının da yurttaşlar dayanağı ile dışarı çıkarıldığı bilindi.

3

'NE OLDUYSA ORADA OLMUŞ'

Patlama sırasında amcası yaralanan Emrah Güler, bir anda patlama olduğunu ifade ederek, "Şu alt katta patlama asıllaştı. Klasikte kullanmadığımız eşyaları koyuyorduk orada. Ne olduysa orada olmuş ama kazan patlamamış başka bir kazan mı vardı artık bilmiyoruz. İçeriden babaannemi çıkardık. O kendisi rahatsızdı. Apartmanda 15-16 birey oturuyordu. Amcam ağır yaralandı. Dostu da hafif yaralıydı. Ne patladığını öğrenmiyoruz" dedi.

2

İÇKİNİN SIKIŞMASI NETİCEYİ PATLAMA OLDU

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, patlamaya ait "Patlama alkol yapımevinde kullanılan içkinin sıkışması sebebiyle alana geldi" söylemesini yaptı.

İHA-DHA