İstanbul Çekmeköy Kirazlı Mahallesi'nde bir site içerisine askeri helikopter düştü. Kaza yerine çok rakamda ambulans ve itfaiye takımı sevkedildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya hadisede 4 askerimizin şehit olduğunu açıkladı. AK Parti Lafçısı Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yönetim Kurulu buluşması sonrasında İstanbul'da düşen askeri helikoptere ait "İlk gelen bilgiler acil iniş yaparken helikopterin düştüğü biçiminde. Gerekli soruşturma başlatıldı, çok istikametli inceleniyor" dedi.

Anadolu 3. Barış Ceza Dominantlığı, Çekmeköy'de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ait yayın yasağı kararı verdi.

ŞEHİTLERİN ADLARI BELİRLİ OLDU

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı şehit askerlerin isimlerine söyledi. Söylemede düşen helikopterde şehit olan askerlerin Kaptan Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar olduğu belirtildi.

isim

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter ve Facebook'tan paylaştığı taziye iletisinde Çekmeköy'deki helikopter kazasında 4 askerin şehit olduğunu büyük bir yeisle bildiğini belirtti.

"Kayıplarımızın acısını ulusumuzla beraber derinden yaşıyoruz." ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydoldu:

"Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor; şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Güçlerimize ve aziz halkımıza başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum."

BAKAN AKAR'DAN İLETİ

Ulusal Korunma Bakanı Hulusi Akar tarafından da şu ileti paylaşıldı:

"Silah dostlarımız, 11 Şubat 2019'da şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize bireyim ve Ulusal Korunma Bakanlığı ismine Allah'tan rahmet; efkârlı ailelerine ve asil halkımıza başsağlığı ve sabır dilerim."

Ulusal Korunma Bakanlığı'nın Twitter adresinden paylaşılan görselde 'Sizi toprağa değil vicdanımıza gömdük...' yazısı dikkat çekti.

fft16_mf13292533

İSTANBUL VALİSİ: NE YAZIK Kİ 4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Vali Ali Yerlikaya, kazanın olduğu bölgeye gelerek söyleme yaptı. İşte Yerlikaya'nın söylemeleri;

Saat 18.51 haysiyetiyle 4. Kara Havacılık Alayı'na ait bir askeri helikopter belirsiz bir nedenden dolayı, Çekmeköy ilçemiz Kirazlınehir Semtimiz, arkasımızda site içerisinde ne yazık ki düşmüştür. Vaka yerine hemen 2 dakika içerisinde 112 itfaiyemiz gelmiştir. 4 askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılmışytır. Ne Yazık Ki Sağlık Müdürlüğü'nden eriştirilen habere göre 4 askerimiz şehit olmuştur. Silahlı Güçlerimiz tahkikata başlamıştır. Tekerrür hepimizin, tam halkımızın, ordumuzun, silah dostlarının başları sağolsun. Rastgele bir yaralı yok. Aynı zamanda bu helikopterin düştüğü yerde de bir sivil yaralı veya ölüm eden rastgele bir şeyimiz yok.

helikopter-kapak

HÜKÜMETTEN İLK SÖYLEME

AK Parti Lafçısı Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yönetim Kurulu buluşması sonrasında söylemelerde bulundu. İstanbul'da düşen askeri helikoptere ait "Çok üzücü bir kaza. İlk gelen bilgiler acil iniş yaparken helikopterin düştüğü biçiminde. Gerekli soruşturma başlatıldı, çok istikametli inceleniyor." diyen Çelik, Cemal Kaşıkçı cinayeti ait, "Hali Hazırda arz ettiğimiz iş birliğiyle yeterli bir biçimde karşı karşıya değiliz." ifadelerini kullandı.

ULUSAL KORUNMA BAKANLIĞI'NDAN SÖYLEME

Ulusal Korunma Bakanlığı'ndan yapılan söylemede "İstanbul 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz belirsiz bir sebeple Çekmeköy ’de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah dostumuz şehit olmuştur. Vakayla alakalı analiz başlatılmıştır." denildi.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy ’de helikopterin düşmesine ait soruşturma başlattı.

DÜŞEN HELİKOPTER 34 DAKİKA HAVADA KALMIŞ

Çekmeköy'de saat 18:51'de düşen 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter havalandığı Samandra'ya geri dönecekti. Helikopterin saat 18:17'de "ilim02" çağrı ismi ile kalkış yaptığı bilindi.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

CUMHURBAŞKANLIĞI LAFÇISI İBRAHİM KALIN'DAN SÖYLEME

Cumhurbaşkanlığı Lafçısı İbrahim Kalın, "Çekmeköy ’de alana gelen elim helikopter kazasında yaşamını kaybeden askerlerimize Allah ’tan rahmet diliyorum. Şehitlik mevkisine erişen ruhları şad olsun. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi BAŞKANI YILDIRIM'DAN DÜŞEN HELİKOPTERE AİT SÖYLEME

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Çekmeköy ’de düşen askeri helikopterdeki 4 askerin şehit olması sebebiyle, “Aziz halkımıza sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Çekmeköy ’de düşen helikopterde 4 askerin şehit olması sebebiyle yaptığı yazılı söylemede, “İstanbul Çekmeköy ’de askeri helikopterimizin düşmesi sonucunda 4 askerimizin şehit olduğu haberini almaktan büyük yeis duydum. Ordumuzun gözbebeği kahraman evlatlarımıza Allah ’tan rahmet, silahlı güçlerimizin değerli üyelerine ve kahramanlarımızın efkârlı ailelerine ve aziz halkımıza sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI BAĞLANTI BAŞKANI ALTUN ’DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Başkanı Fahrettin Altun, “Şehitlerimizin bölgedeki yurttaşlarımızı gözetmek için son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Başkanı Altun, sosyal paylaşım sitesi Twitler hesabından, “İstanbul Çekmeköy ’de içinde bulundukları helikopterin düşmesi neticeyi şehit olan 4 askerimize Allah ’tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere halkımızın başı sağolsun. Şehitlerimizin bölgedeki yurttaşlarımızı gözetmek için son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız” paylaşımında bulundu.

ffff

KILIÇDAROĞLU, ŞEHİT ASKERLERE RAHMET DİLEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesi neticeyi şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ait söylemede bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesi neticeyi şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Halkımızın başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA: ASKERİ HELİKOPTERİMİZ LÜZUMLU İNİŞ YAPARKEN DÜŞTÜ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, helikopter kazasına ait yaptığı söylemede, "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz lüzumlu iniş yaparken düştü" dedi.

Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz lüzumlu iniş yaparken düştü.

— Ali Yerlikaya @yerlikayaali34 February 11, 2019

foto