Eğitim ve öğretimde 2. yarıyıl bugün başlıyor. İstanbul'da mektep servislerinin de trafiğe dahil olmasıyla trafikte yoğunluk yaşanıyor.

haberyıldızı yol durumu

DERS ZİLİ ÇALIYOR!

SDADA

Yarıyıl tatilinin ardından 2018-2019 eğitim öğretim senesinin ikinci yarıyılı, takribî 18 milyon talebe ile 1 milyonu aşkın hoca için bugün başlıyor. Eğitimin ikinci yarıyıl yarıyılı 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci yarıyıl, ortaokul talebeleri ve lise son sınıf talebeleri için imtihan coşkusuyla geçecek.

TAKVİMLER AÇIKLANDI

Ulusal Eğitim Bakanlığının uyguladığı Liselere Geçiş Sistemi LGS kapsamındaki merkezi imtihan 1 Haziran ’da yapılacak. 8. sınıf öğretim programları temel alınarak yapılacak imtihan, iki kısım halinde ve aynı gün uygulanacak. İmtihanda çoktan seçmeli 90 sual sorulacak.

TYT 15 HAZİRAN ’DA

ÖSYM ’nin internet sitesinden duyurulan takvime göre de 2019 Yükseköğretim Müesseseleri İmtihanı ’nın YKS 1. seansı TYT 15 Haziran ’da, 2. seansı AYT ile yabancı dil seansı 16 Haziran ’da yapılacak. YKS müracaatları 12 Şubat-6 Mart ’ta alınacak. YKS için geç müracaat tarihi ise 19 Mart olarak tanımlandı. İmtihan neticeleri 18 Temmuz ’da söylenecek.