İstanbul'da bir hastanenin laboratuvar belgesi üstünde sahtecilik yapan bir takım kişilerin, 'COVİD-19 testi negatif' biçiminde evrak düzenleyerek binlerce kişinin yurtdışına çıkardığı ortaya çıktı. D

Durumu ayrım eden seyahat şirketinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarı sonrası soruşturma başlatıldı.

Sabah'tan Dilek Yaman Demir’in haberine tarafından, İstanbul Şişli'de yer alan özel bir laboratuvar COVİD-19 vakasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan aldığı izinle test yapıyordu.

Geçtiğimiz günlerde şirkete bir mail geldi. Mailde İranlı bir kişinin laf konusu laboratuvarda test yaptırdığı, bu test ile yurtdışına çıkmak istediği belirtilmişti. Şirket birincil etapta kendisine gelen görüntünün reel olduğunu düşündü.

İranlı şahıs bir müddet daha sonra yurt dışına çıkış yaptı. Şirket yetkilileri olumlu dönüşten kısa bir süre sonradan şahsın laboratuvara uygulama yaptığı bahis edilen tarihleri inceledi. Fakat böyle bir kişinin hastaneye başvurmadığı ve çözümleme yaptırmadığı ortaya çıktı. Kuruma acil dönüş yaparak durumu anlatan hastane yetkilileri raporun orijinal doküman üzerine oynama yapılarak hazırlandığını açıklama etti.

Savcılık soruşturma başlattı

Yolculuk şirketi kadar durum Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca aktarılınca olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında laf konusu laboratuvarın oluşturduğu sahte belgelerle aniden artı vatandaşın yurtdışına çıktığı tespit edildi. Laboratuvar sahte olarak üretilen belgelerin kaçakçılıkla uğraşan bazı kişiler kadar kötü niyeti olarak kullanıldığını, kendilerinin de mağdur olduğunu açıklama etti. Savcılık tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Istanbul-da-PCR-sahteciligi-Evraklari-goren-seyahat-sirketi-ihbar-etti/250400