30 Mayıs - 18 Eylül arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları yaz aylarında kullanılacak saat uygulamasının kullanılmasına bugün başladı.

Yoğunluk dikkate alınarak yolcuların rahat yolculuk yapabilmesi için düzenlenen yaz tarifesi Boğaziçi ve Adalar hatlarındaki seferler arttırıldı. Yolcu talebine bağlı olarak vapur hatları ilave seferlerle güçlendirilecek. Yeni tarife 30 Mayıs-18 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak.

Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı seferleri 11 Haziran–28 Ağustos tarihleri arasında şirin tatil köyü Poyraz’a kadar uzatıldı, Sedef Adası seferleri de her gün Bostancı’dan Büyükada’da ücretsiz aktarmalı olarak 2 gidiş-2 dönüş şeklinde yaz boyunca uygulanacak.

Yaz sezonunda sayısı arttırılan Boğaz Turlarından ‘Uzun Tur’ her gün 10.35 ve 13.35, ‘Kısa Tur’ 14.30 Eminönü’nden hareket edecek. Yeni tarifeyle Boğaz Turlarının duraklarının arasına Üsküdar’da katıldı.

Yaz akşamlarının nostaljik keyfi “Mehtap Turları” 4 Haziran – 17 Eylül tarihleri arasında her Cumartesi Bostancı’dan Anadolu Kavağı’na uzanan turlarla başlayacak.