İstanbul Beyazıt'ta bu sabah şiddetli patlama oldu. İstanbul'da Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Şiddetli patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlamada ölü olup olmadığı henüz açıklanmadı. Yaralı sayısının ise şuanlık 5 olduğu bildirildi.

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.

Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi.

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen işyerlerini boşaltıyor.  Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi. İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. Patlamanın canlı bomba mı olduğu, bir aracın uzaktan kumandayla mı patlatıldığı ihtimalleri araştırılıyor. Bölgede yeni bir patlama riskine karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı da sevk edildi. 

BOMBANIN YARATTIĞI TAHRİBAT BÜYÜK

İstanbul Belediyesi'nden Vezneciler'e kadarki bölge polis tarafından çevrildi. Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve  binaların camlarının kırıldığı görülüyor.  Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.     

8 YARALI VAR

24 TV'nin geçtiği haberde ilk belirlemelere göre 8 yaralı olduğu belirtildi. İHA'nın haberinde 5 yaralının da polis memuru olduğu belirtildi.

POLİSLERİN NÖBET DEĞİŞİMİ SIRASINDA PATLADI

Patlamanın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtiliyor. 

İKİNCİ PATLAMA SESİ DOĞALGAZDAN

İstanbul'da ilk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu ancak bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia ediliyor.

İSTANBUL VALİSİ'NİN AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR

İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine geldi. Vali Şahin'in bilgi aldıktan sonra açıklama yapması bekleniyor.