Vaka evvelki gün saat 17:30 sıralarında Fatih Mimar Hayrettin Semti Balipaşa yokuşunda alana geldi. Edinilen bilgiye göre cadde üzerinde bulunan 3 katlı binanın 2’inci katında bulunan ve Suriyeli emekçilerin kaldığı konutta henüz meçhul bir sebeple yangın çıktı. Yangını gören yurttaşların ihbarı üzerine vaka yerine polis, itfaiye ve sıhhat takımları sevk edildi. Yoğun duman sebebiyle dışarı çıkamayan Suriyeli emekçiler konutlarında mahsur kaldı. Mahsur kalan emekçiler dumandan etkilenmemek için sırçalara çıkarak kurtarılmayı bekledi.

YURTTAŞLAR SEFERBER OLDU

Can pazarının yaşandığı binada dumandan etkilenmemek için sırçaya çıkarak kurtarılmayı bekleyen Suriyeli emekçilerin desteğine yurttaşlar koştu. Mahsur kalan emekçiler 2. Kattan sıçramaya çalışırken seferber olan yurttaşlar, binaya merdiven uzattı. Binanın 2. katına kadar yükselen merdiven desteğiyle birbirlerine tutunarak inen emekçiler daha sonra vaka yerine gelen ambulansa bindirildi. Yaşanan o anlar ise bir yurttaşın cep telefonu ile kaydolundu.

fatih-yangin

İTFAİYE TAKIMLARI MÜDAHALE ETTİ

Vaka yerine gelen itfaiye takımları yangına müdahale ederken, içeride başkasının olup olmadığını hakimiyet etti. Başka kimsenin bulunmadığı daire içerisindeki yangın tamamen söndürüldü. Yangının çıkış sebebi inceleniyor. İHA

fatih-yangin-2