Vaka saat 12.00 sıralarında Molla Gürani Semti Sorguçcu Cadde üzerinde alana geldi. İddiaya göre kimliği meçhul silahlı bir birey, Uganda yurttaşı İstanbul Üniversitesi talebesi olduğu bilinen Abdul Twine'yi27 bir vakit takip etti. Kuşkulu yanında bulunan silahla cadde ortasında üniversite talebesi Twine'nin bacağına 7-8 el ateş etti. Twine kanlar içerisinde yere yığılırken gidişat, sıhhat ve polis ekiplerine bildirildi. Vaka yerine gelen sıhhat takımları bacağına 3 mermi isabet eden Twine'yi ambulansla sağlık kurumuna kaldırdı. İstanbul Üniversitesi Yiyecek Teknolojisi kısmında talebe olduğu bilinen Abdul Twine'nin hayati riskinin olmadığı bilindi. Twine ile aynı kargo işletmesinde çalıştığı bilinen kimliği meçhul birey ise vaka yerinden süratle uzaklaştı. Vaka yerine gelen polis ekipleri güvenlik şeridi sürükleyerek ispat aradı. Polis ekipleri kaçan bireyin tutulması için çalışma başlattı.

"SİLAH SESLERİNİ DUYDUK DIŞARI ÇIKTIK"

Silah seslerini dinleyen Kadir Sönmez, "İçerdeydik. Tıraş ediyorduk. Tıraş ederken silah seslerini duyduk. Biz herhalde çocuklar torpil patlatıyor varsaydık. Sonradan baktık ki ses 7'ye 8'e çıkınca bizde sırçadan baktık. Yerde uyuyan bir birey vardı. Ayaklarına normal bir sıkmıştı. Vuran adam kaçtı gitti artık ne musibetleri vardı öğrenmiyorum ama normal bir sıktı. Ambulansı aradık on beş dakika içerisinde geldiler. Polisler de gerekeni yaptılar. Vuran zati büyük olasılık öldürme emelli vurmamıştır. Yaralanan yabancı tebaalıydı" dedi.

fatih-ugandali-ogrenci

SALDIRGANIN KAÇMASI KAMERADA

Öte yandan Ugandalı talebeyi vuran kuşkulunun kaçması kameralara yansıdı. Görüntülerde silah sesini dinleyen caddedekiler duraksıyor. Açıya giren kuşkulu elindeki silahla tekerrür geri dönüyor. Kuşkulu daha sonra uzaklaşıyor. DHA