Olay, Kadıköy Acıbadem Caddesi'nde bulunan bir kafede önceki gün saat 13.00 sularında meydana geldi. İddialara göre kafenin işletmecisi ile "tahliye" isteyen dükkan sahipleri arasında bir süredir tartışmalar yaşanıyordu. Bina sahiplerinin dükkanı boşaltmasını istediği kafe sahibi, "mahkeme kararı" gerektiğini söyleyince arada ki sürtüşmeler büyüdü ve kavgaya dönüştü.

Bu tartışmalar kavgaya dönüştü. Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen kavgada; iş yerine gelen ve bina sahiplerinin tanıdığı olduğu öne sürülen 10 kişilik bir grup, içeride müşteriler olan kafede çalışan bir garsonu kafenin dışına çıkarmak istedi. Kapının ağzına kadar giden garson durumu fark ettikten sonra dışarı çıkmak istemeyince, grup tarafından saldırıya uğradı. Dayak yiyen garsonu kurtarmak için diğer çalışanlar ve bazı müşteriler de olaya müdahale oldu. Ancak grup, önüne gelene tekme ve yumruklarla saldırmaya devam etti.

İş yerinin içine kadar giren gruptan kaçan bir garson arka kısımda bulunan mutfağa doğru kaçtı. Bir kişi kaçan garsonun arkasından tabak fırlattı. Bu sırada bazı çalışanlar, grubu sakinleştirmeye çalıştı. Kadın çalışanlardan biri ise kasadaki biber gazını alarak gruptan bazı kişilere sıktı. Kasiyer olduğu öğrenilen kadının gaz sıktığını gören saldırganlar, ellerine ne geçerse kadına fırlattılar. Daha sonra tezgâhın altına saklanan kadın telefon ile polisi aradı.

Grup, tezgâhın üzerindeki ve raflardaki eşyaları devirdi. Kafeden çıkarken de masaları tekmelediler. Çıkan arbedede darp edilen 2 kişi kendi imkânlarıyla Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne giderek tedavi oldu. Çalışanlar daha sonra polis merkezine giderek ifade verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis konuyla ilgili inceleme başlattı.

Kavga sırasında biber gazı sıkan kafe çalışı Canan Şahin, “Çok panik yaşandı. Müşterilerimizin hepsi kaçtı. Hiçbiri durmak istemedi. Çocuklar vardı, aileler vardı. Burada yemek yiyorlardı, öğlen saati herkes yeni gelmişti. 3 tane arkadaşımız yaralandı" diye konuştu.
Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor