Habertürk gazetesinin haberine göre, İstanbul'da olası bir deprem olursa hangi ilçeler kaç şiddetinde sallanacağı açıklandı.

Fransız Le Suroit Gemisi'nin deprem araştırmasında Prof. Xavier Le Pichon ilçelerde yaşanacak depremin büyüklüğünü şöyle açıklamıştı:
-Kadıköy (Merkez üssüne uzaklığı 26 km): 6 büyüklüğünde
-Eminönü (Merkez üssüne uzaklığı 16 km): 9 büyüklüğünde,
-Fatih (Merkez üssüne uzaklığı 14-15 km): 9 büyüklüğünde,
-Zeytinburnu (Merkez üssüne uzaklığı 12 km): 9 büyüklüğünde,
-Bakırköy (Merkez üssüne uzaklığı 10 km): 9 bazı yerleri 10 büyüklüğünde,
-Avcılar (Merkez üssüne uzaklığı 12 km): 9 büyüklüğünde,
-Küçükçekmece (Merkez üssüne uzaklığı 14 km): 8 büyüklüğünde,
-Büyükçekmece (Merkez üssüne uzaklığı 15.5 km): 8-9 büyüklüğünde,
-Silivri ve Çatalca: 7 şiddetinde sarsılacak.

Açıklanan verilerin Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz doğru olmadığını şöyle ifade etti, "Bu proje henüz bitmiş değil. Bitmemiş bir proje için açıklama yapmak hata. Bitirip verileri ortaya koyarlarsa bir eleştiride bulunmak mümkün. Şu an devam eden bir proje için konuşuluyor. Ki fayın boyu ne kadarsa oradan hesaplanır. Fay boyunda kısalma mı gördüler de böyle söylüyorlar bilemiyoruz. Fay parçalıdır dediler. 1999’dan sonraki çalışmalarda zaten bunu tespit etmiştik. Bu çalışma yeni bir şey söylemiyor. Ayrıca Tsunami 2 metre olur’ dediler. 1409’da surları aşmış bir Tsunamiden bahsediyoruz. Benzerinin olmayacağını nereden biliyorlar. Ki o zaman 2 metreyi de aşar. Le Suroit araştırmasından sonra 7.6 ölçüldü. 1912 depremi sonrası Tekirdağ açıklarına kadar fayın kırılmış olduğu belirlenmişti. Kısalmış olsa bile fay 7’yi aşacak." 

Kaynak: Habertürk