İstanbul’da En Ucuz Daireler Nerede?

İstanbul’un gittikçe artan insan nüfus bazı ekonomik sonuçları da ortaya çıkarmaktadır. Artan insan nüfusu ile birlikte konut tercihleri de artmaktadır. Kiralık ve satılık konut fiyatlarının diğer semtlere göre daha uygun olduğu bazı ilçeler bulunmaktadır.

Satılık En Ucuz Daireler Nerede Bulunur?

İstanbul’da satılık en ucuz dairelerin birçok alternatifi bulunmakta. Oda sayısı, metrekaresi, konutun sahip olduğu iç ve dış özellikleri gibi birçok farklı seçenek bulunmaktadır.

Satılık ucuz daire arayanlar aileler genellikle 2+1 ve 3+1 seçeneklerine bakmaktadır. İstanbul’da uygun fiyata bulabileceğiniz satılık daireler aşağıdaki sıralanmış ilçelerde bulunmaktadır.

  1. Esenyurt

Esenyurt, İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan ve hızla büyüyen bir ilçesidir. Yaklaşık 1 milyonluk bir nüfusa sahiptir ve modern konut siteleri, alışveriş merkezleri ve eğitim kurumları ile tanınmaktadır. Esenyurt, son yıllarda, yeni otoyolların inşa edilmesi ile birlikte toplu taşıma sistemleri sayesinde şehrin diğer bölgelerinden kolayca erişilebilir hale gelmiştir.

Bölge, mühendislik ve işletme programlarıyla tanınan İstanbul Esenyurt Üniversitesi de dahil olmak üzere birçok üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır. Esenyurt satılık daireler konum ve ulaşım bakımından sıkıntı yaşamak istemeyen kişiler için mantıklı bir tercihtir.

  1. Sancaktepe

İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan Sancaktepe, son yıllarda hızla gelişen bir konut bölgesi haline gelmiştir. Sancaktepe’de son yıllarda lüks konut projelerin yapılmasına karşı eğer bütçeniz kısıtlıysa, semtin daha sakin bölgelerinde daha uygun fiyata daireler bulabilirsiniz.

Metro ağının Çekmeköy’e kadar gelmesi ile Sancaktepe'nin ulaşım ağı oldukça gelişmiştir. Semtte metro, metrobüs, otobüs ve minibüs hatları bulunmaktadır. Bu nedenle, ulaşımın rahat olduğu bölgelerde daire aramanız size avantaj sağlayacaktır. Sancaktepe daire fiyatları için size uygun olanları bulmak için Zingat satılık ev ilanlarını inceleyebilirsiniz.

  1. Beylikdüzü

Beylikdüzü, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan bir semtidir. Beylikdüzü, kendi metro istasyonu ve çeşitli otobüs hatları ile İstanbul'un geri kalanıyla iyi bağlantılara sahiptir. Piknik ve açık hava etkinlikleri için popüler bir park olan Beylikdüzü Vadi Parkı da dahil olmak üzere ilçede birçok park ve yeşil alan bulunmaktadır. Beylikdüzü daire fiyatları genel olarak artsa da bazı mahallelerde uygun olanları vardır.

  1. Gaziosmanpaşa

Gaziosmanpaşa, İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan bir ilçedir. 1 milyondan fazla nüfusa sahiptir ve Türkiye'nin farklı yerlerinden ve diğer ülkelerden birçok göçmen içeren, çeşitli nüfusuyla tanınmaktadır.

Bölgede, yerel halkın dinlenmesi ve açık hava etkinliklerinin tadını çıkarması için popüler birçok park, bahçe ve yeşil alan bulunmaktadır. Gaziosmanpaşa’da yapılan yeni konut projeleri dikkat çeken seçenekler arasındadır.

  1. Tuzla

Tuzla, İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan bir sahil ilçesidir. Yaklaşık 300.000 kişilik bir nüfusa sahiptir ve büyük bir tersane ve yat limanı da dahil olmak üzere denizcilik endüstrisi ile tanınmaktadır. Tuzla'nın birçok sanayi bölgesi olması, onu şehrin önemli bir ekonomik merkezi haline getirmektedir.

Yürüyüş ve piknik için popüler bir alan olan Aydınlı Çam Ormanı da dahil olmak üzere ilçede birçok güzel yeşil alan bulunmaktadır. Ayrıca Tuzla, birçok plaj ve taze deniz ürünleri sunan restoranların bulunduğu uzun bir sahil şeridine sahiptir.

  1. Kartal

İstanbul Kartal, İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan bir ilçedir. 500.000'den fazla nüfusa sahiptir ve modern konut kompleksleri, alışveriş merkezleri ve eğitim kurumları ile tanınmaktadır. Kartal, son yıllarda yapılan yeni otoyollar ve toplu taşıma sistemleri ile şehrin diğer bölgelerinden kolayca ulaşılabilmesi için önemli bir gelişme göstermiştir.

Kartal, çok sayıda tiyatro, sinema ve sanat galerisi ile canlı bir kültürel ortama sahiptir. İlçe yıl boyunca Uluslararası Kartal Müzik Festivali ve Kartal Tiyatro Festivali gibi birçok festival ve etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

İstanbul’da Kiralık En Ucuz Daire Nerede Bulunur?

İstanbul’da uygun fiyata kiralık daire arayanlarda Esenyurt, Beylikdüzü, Tuzla, Kartal ve Gaziosmanpaşa gibi seçenekleri tercih etmektedirler. Ayrıca uygun fiyatlı kiralık konut bakmak isteyenler şu ilçelere de bakabilir;

  • Sultanbeyli
  • Kurtköy
  • Silivri

Zingat’ta “Bana Ev Bul” özelliğini kullanarak istediğiniz özelliklere ve fiyata sahip evi belirleyin. Zingat belirlediğiniz seçeneklere göre yaşamınızı rahat ve konforlu sürdüreceğiniz daireyi sizin için bulsun.

Aynı zamanda satılık daire alma konusunda Zingat’ın gayrimenkul danışmanlarından size rehber olmasını isteyebilirsiniz.