Cinayet sanığı olan Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, yerleştirildikleri yüksek güvenlikli Adana F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bugün saat 15.00 sularında saldırıya uğradılar. Silah sesleri duyulduktan sonra güvenlik görevleri olay yerine geldiler. Ağır yaralanan baba ile oğlu ayrı ambulanslar ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldılar.

Kalbine yakın bir noktadan kurşun yiyen Ahmet Suphi Altındöken olaydan sonra hemen ameliyata alındı. Babası Necmettin Altındöken'in ise 2 kurşunla vurulduğu gelen bilgiler arasındaydı. Ameliyata alınan Ahmet Suphi Altındöken'in ameliyattan sağ çıkamadığı açıklandı. Baba Necmettin Altındöken'in ise karın boşluğu ve kalçasından silahla yaralandığını belirtildi.

6.35 MİLİMETRELİK SİLAH İLE VURULMUŞ

 Adana Cumhuriyet Başsavcısı olan Ali Yeldan, saldırı sonrası Adana F Tipi Kapalı Cezaevi’ne giderek incelemeler yaptı. Olayda kullanılmış olan tabancanın 6.35 milimetre çapında olduğu belirtilirken, saldırının nasıl gerçekleştiği araştırılıyor.

ADALET BAKANI TARAFINDAN MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Alınan bilgilere göre, Adana Kürkçüler Cezaevinde kalan Ahmet Suphi ve babası Necmettin Altındöken'in silahla yaralanmasıyla ilgili olayın gün yüzüne çıkartılması amacıyla adli ve idari soruşturmalar başlatıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla bir adalet müfettiş, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünce de 2 kontrolör görevlendirildi.

CENAZEYİ KİMSE İNDİRMEK İSTEMEDİ

Göğsünden tek kurşunla vurulduktan sonra ambulans ile kaldırıldığı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların müdahalelerine rağmen hayata döndürülemeyen Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi, hastane morguna kaldırıldı. Altındöken'in cenazesi, Yüreğir Belediyesi'ne ait olan ambulans ile otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

MAHKUMLAR SORGULANDI

Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro ekipleri, olaya adı karışan bütün mahkumları sorguladığı gelen bilgiler arasında.

'CENAZESİNİ SAHİPLENMEM' dedi

Ahmet Suphi Altındöken'in amcası olan Behzat Altındöken ise cenazeye sahip çıkmayacaklarını belirtti ve şunları söyledi, "Zaten 1 yıldır bu acıyı çekiyoruz. Onları zaten akraba olarak kabul etmiyoruz. Ben cenazesini sahiplenmem. Annesi sahiplenip defnederse bir şey diyemem" ifadelerini kullandı.

'YABANCI BİRİNİN ÖLÜM HABERİNİ DUYMUŞ GİBİ OLDUM' dedi

Ahmet Suphi Altındöken'in boşandığı eşinin avukatı olan Ebru Çatıkkaş, soyadı gizlenen müvekkilinin gazetecilerle görüşme yapmak istemediğini belirtti, Çatıkkaş,"Herkes gibi o da basından öğrenmiş ve duyunca şoke olmuş. 'Abla bu cezaevinde değil miydi, nasıl olur?' diye bana sordu. Ben de 'Hiçbir şey bilmiyorum. Başsavcının basın açıklamasını bekliyoruz. Sonuçta cezaevinde olan birisi nasıl silahla ölür bunun cevabını ben de merak ediyorum' dedi. Daha sonra bana, 'Ya abla nasıl hayatımızdan çıkıp gitmiş ki yabancı birisinin ölüm haberini duymuş gibi oldum' dedi.

BABA AMELİYATTAN ÇIKTI

Özgecan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in ameliyat sırasında ölmesinden sonra cenazesi ameliyathaneden alınarak hastanenin morguna kaldırıldı. Buradan da otopsi yapılmak için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Saldırıda yaralanan baba Necmittin Altındöken'in ameliyattan çıktığı yoğun bakıma alındığı elimize ulaşan bilgiler arasında.