DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nın çağrısıyla Bakırköy pazar alanında kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri an itibariyle sona erdi.

3 AYRI GÜVENLİK NOKTASINDAN GEÇİŞLER OLDU

İstanbul'da ilk kez Bakırköy, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ev sahipliği yaptı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB, CHP ve HDP başta olmak üzere çeşitli siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve temsilcileri, sabah saatlerinde Bakırköy pazar meydanına, 3 ayrı güvenlik noktasından geçerek girişlerini yaptılar.
TKP'li bir grup açtığı pankartla derdinin işçi hakları olmadığını bir kez daha göstermiş oldu.

BİLDİRİ TÜRKÇE VE KÜRTÇE DİLLERİNDE OKUNDU

Bakırköy'deki program, saat 13.00 sıralarında başladı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, TTB İkinci Başkanı Raşit Tükel'in konuşmalarından sonra, çeşitli siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının aralarında bulunduğu 55 kurumun ortak bildirisi Türkçe ve Kürtçe okundu.
HDP'li gruplar da Bakırköy'de polis araması sırasında olay çıkarıp polise saldırdılar. Olay çıkartanlar güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Mezopotamya Kültür Merkezi Grubu ile sanatçı Yasemin Göksu'nun konserine işçiler ve vatandaşlar halay çekerek eşlik ettiler.

YOLLARDA KALABALIKLAR OLUŞTU

Bakırköy'deki 1 Mayıs kutlamalarına katılan işçiler ve vatandaşların bölgeden ayrılmaları sırasında toplu ulaşım araçlarında ve yollarda kalabalık oluştu. Yoğun araç trafiğide bu sebepten dolayı oluştu.
HAK-İŞ 1 Mayıs kutlamalrını büyük bir coşku içinde Sakarya'da kutladı.

GAZİANTEP'TE KUTLAMALAR PATLAMADAN DOLAYI İPTAL EDİLDİ

Gaziantep'te sabah saatlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırıdan dolayı 1 Mayıs kutlamaları valilik tarafından iptal edildi.