Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Çaba KOM Grup Amirliği takımları, ilçede 'Yorgun Denizci-1' isimli balıkçı teknesiyle Bulamaç adasına firarilerin geçirileceği bilgisini aldı. Vaziyet, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirildi.

45 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Alınan bilgi üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik takımları, 'Yorgun Denizci-1' isimli balıkçı teknesinin Didim sarihlerinde olduğunu tespit etti. Teknesinin bulunduğu bölgeye giden takımlar, organizatör olduğu tanımlanan G.K., B.S. ve Y.A.'yı ile muhacir botunda bulunan 24'ü Filistin, 18'i Irak, 2'si Fas ve 1i Lübnan tebaalı olmak üzere 45 firari muhaciri tuttu.

Organizatörler nezaretine alınırken, firari muhacirler ise operasyonlarının ardından Şehir Göç Yöneti Müdürlüğü'ne gönderildi. Kuşkuluların, balıkçı teknesine alarak açıldıkları firari muhacirleri bir zaman sonra lastik bota bindirdikleri, hududa yakın bir yerde botu vazgeçmeyi tasarladıkları bilindi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki operasyonlarının ardından adliyeye sevk edilen G.K., B.S. ve Y.A., hapsedildi. DHA