Afet ve Acil Gidişat Yönetimi Başkanlığı AFAD bilgilerine göre, saat 23.20'de merkez üssü Menemen ilçesinde 4.3 Büyüklüğünde zelzele alana geldi. Yerin 7 km derinliğinde reelleşen zelzele İzmir merkez ve bir hayli ilçesinde de sezildi.

KANDİLLİ GÖZLEM EVİ 4.4 OLARAK SÖYLEDİ

Can ya isme mülk kaybının olmadığı zelzeleyi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Gözlem Evi ve Zelzele Araştırma Enstitüsü ise 4.4 olarak söyledi. Merkez üssünün Yahselli Köyü olarak bildirildiği zelzelenin derinliği ise 16 km olarak kaydolundu.

"İZMİR ’DE ALANA GELEN ZELZELE ANA ŞOK ZELZELEDİR"

Menemen'deki sarsıntının ardından, Zelzele Uzmanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Zelzele Araştırma ve Uygulama Merkezi DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir söyleme yaptı. Prof. Dr. Sözbilir, dün Marmaris ’teki zelzelenin ardından İzmir ’de alana gelen zelzelenin ana şok zelzele olduğunu ifade ederek, "Menemenin yakınında zelzele fayı mevcut, bu sebeple Marmaris ’teki zelzelenin ardından İzmir ’de alana gelen zelzele ana şok zelzeledir. İzmir ’deki zelzele şu an bayağıdır" diye konuştu.

"HER ŞEYİ VAZGEÇEREK DIŞARIYA KAÇTIK"

Zelzeleyi paydan bazı yurttaşlar korkarak, sarih alanlara çıkarken, bazı yurttaşlar de zelzelenin kısa sürmesi sonrası konutlarına geri döndü. İzmir Megakent Belediyesi ve AFAD takımları rastgele bir negatif gidişata karşı Menemen merkezine gelerek, bölgede nöbet yakaladı.

Zelzelenin alana geldiği sırada dükkanında olan İsmail Taşdemir daha evvel böyle bir zelzele sezmediğini söyleyerek, "Daha evvel böyle büyük bir zelzele sezmemiştim. Şu an gözlerim hala fobi dolu, çok korktuk. Başka Bir Deyişle bir suskunluk vardı zati, zelzele olunca direk her şeyi vazgeçerek dışarıya kaçtık. Can havli ile o saldırıyı yaptık ama içeriye girdiğimde hala bir sarsıntı vardı, avizeler filan sallanıyordu. Başka Bir Deyişle şu an hala fobi içerisindeyim, konutta hanım bekliyor. Bir an evvel konuta gitmek istiyorum, geceyi dışarıda geçirebilirim" dedi.

Öte yandan nöbetçi eczane olarak vazife yapan Deniz Dağaşan da zelzelenin olduğu sırada bir hastayla ilgilendiğini belirterek, "Ben ayaktaydım, ilk başta sezmedim. Dostum zelzele oluyor dedi. Sonra emziklere baktım sallanıyordu. O sırada fark ettim, korktum başka bir deyişle" diye konuştu.

SON ZELZELELER

SONDEPREMLER

DHA