Çocuk parkında alevler yükseldi, soğuk hava trajediyi önledi.

Vaka, dün akşam saatlerinde Karşıyaka’nın Şemikler Semti 6295. Cadde’ta alana geldi. Edinilen bilgiye göre, caddede bulunmayan bir çocuk parkında bilinmez bir nedenle yangın çıkarken, oyuncaklar kısa vakitte alev topuna döndü. Alevleri gören mahalle sakinleri yangına ilk müdahaleyi yaparken, itfaiye takımlarına da haber verildi. Yangına hemen müdahale eden itfaiye vazifelileri yangını söndürdü. Havaların soğuk ve yağışlı olmasından dolayı yangının çıktığı saatlerde parkın boş olduğu bilinirken, büyük bir trajedinin de kıyısından dönüldü.

'MAHALLE SAKİNLERİ OLARAK PARKIMIZA KAMERA TAKILMASINI İSTİYORUZ'

Dumanları görünce itfaiyeye haber veren mahalle serinkanlılarından olan Recep Yurttutan, hem soğuk hava hem de akşam saatleri olmasından dolayı rastgele bir can kaybını yaşanmadığını söyledi. Yurttutan, “Dün akşam saatlerinde bir duman yükseldiğini görünce itfaiyeyi aradım. İtfaiye gelene kadar mahalle sakinleri olarak yangına müdahale ettik. Komşulardan biri getirdiği yangın tüpüyle müdahale etti. Soğuk havadan dolayı parkta kimse yoktu. Zira klasikte bu parkta kesintisiz insan oluyor. En az 3-5 çocuk bu parkta hep oynar. Havanın kararmaya başlaması da bu vaziyete tesirli oldu. Bu parkta bazı meseleler hep yaşanıyor. Biz mahalle sakinleri olarak parkımıza kamera takılmasını istiyoruz. Her türlü makûs vakaya karşı bir tedbir alınmış olur” ifadelerini kullandı.

Yangını gören mahalle serinkanlılarından Can Vatanperver ise hadisenin aydınlatılması gerektiğini dile getirerek, “Dumanlar semanı sarınca ben de dostlarımla birlikteye hemen buraya geldim. Parkta çocuk olup olmadığını hakimiyet etmek istedik. Şayet kaydırağın içinde bir çocuk olsaydı kurtarılma kaderi çok az olurdu. Burası çok hareketli bir park. Allah’tan dün parkta oynayan hiç kimse yoktu. Biz mahalle sakinleri olarak en kısa zamanda hadisenin çözülmesini ve çocuklarımız için parkın yine yapılmasını istiyoruz” dedi. İHA