Ege Bölgesi ile Batı Akdeniz'de dün güney güzergahlardan esen rüzgarın saatteki sürati 90 kmye kadar çıktı. İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin de yurttaşları uyardığı fırtına ve sağanak yağış, yaşamı negatif etkiledi. Balçova'daki İnciraltı Semti'nde, bir ağaç fazla rüzgar sebebiyle içinde 2'si çocuk 3 şahsın olduğu 35 AY 4223 plakalı arabanın üzerine yıkıldı. Yıkılan ağaç bir başka arabada da zarara yol açtı. Vaka, karşı şeritte izleyen bir arabadaki yurttaşlar tarafından, cep telefonuyla görüntülendi.

Ayrıca, Bornova ilçesi Yeşilova Semti 4088 Sokak'ta, bir ağacın kaldırım taşlarını yıkılması da, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydolundu. Her iki hadisede de can veren ya da yaralanan olmazken, etrafta kısa süreli panik yaşandı.

asa

YAĞMUR SULARI TAHLİYE EDİLİYOR

Hem Megakent hem de ilçe belediyeleri bünyesindeki takımlar, gece süresince aralıklarla biriken yağmur sularının tahliyesi için çalışma başlattı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na, metrelerce tahliye hortumu döşendi. Takımlar suları tahliye ederken, esnaf da yağmur sularının dükkanlarının önüne çektiği çöpleri arındı. Çarşı esnafı, senelerdir her yağmur yağdığında caddelerin bu hale geldiğini belirterek, altyapının geliştirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Mersinli Semti'ndeki Yunuslar Kavşağı'ndaki sular da tahliye edildi ve kavşak trafiğe açıldı. DHA