İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki Jandarma karakoluna teröristler tarafından düzenlenen roketli saldırı sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında ortaklaşa çalışan MİT, jandarma ve polis, 198 operasyon sonucu PKK’nin Ege yapılanmasını çökertti. Operasyonlar kapsamında, Kemalpaşa İlçe Jandarma Karakolu’na düzenlenen saldırıyla ilgili 1 kişi, MİT ve polisin koordineli çalışması sonucu yakalandı.

KEMALPAŞA’DA JANDARMAYA İKİ AYRI SALDIRI OLMUŞTU

Geçen 23 Şubat’ta teröristler tarafından Kemalpaşa İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’na roketli saldırı düzenlendi. Roket’in Karakolun yanındaki binanın duvarına isabet etmesi sonucu ölen ve yararlanan olmadı. Yine 14 Mart’ta Kemalpaşa İlçesi Karabel mevkisinde devriye görevi yaptıkları sırada jandarma ekiplerine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Bu olayda da ölen ve yararlanan olmazken, olaylarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, saldırıların terör örgütleri PKK/KCK ve Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH) tarafından yapıldığı tespit edildi.

KEMALPAŞA SALDIRILARINI YAPANLAR YAKALANDI

Kemalpaşa’daki saldırıların ardından polis ve MİT ortak çalışma sonucu, saldırılarla bağlantısı olan İ.D. adlı PKK’lı terörist yakaladı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlının Kemalpaşa’daki saldırıları gerçekleştirdiği saptandı. Soma ilçesinde geçen 28 Nisan’da devriye görevi yapan jandarma ekibine el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenleyen 2 terörist ise İzmir’de 6 Mayıs’ta polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.

OPERASYONLARDA 5 SIĞINAK BULUNDU

Bu operasyonlar için özel oluşturulan ekipler, yakalanan teröristlerin ardından, elde edilen bilgiler çerçevesinde terör örgütlerinin sığınaklarının bulunduğu noktaları, ayrıca yardımda bulunan kişileri tespit etmeye yönelik operasyonlara başladı. Operasyonlar kapsamında Kemalpaşa İlçesi Vişneli Mahallesi’nin kırsalında yapılan aramalarda 5 adet sığınak bulundu. Yapılan eylemler sonucu teröristlerin bu sığınaklarda saklandıkları ortaya çıkarken, sığınaklarda yaşam malzemeleri ele geçirildi.

SON DARBE bugün VURULDU

Terör örgütünün Ege Bölge yapılanmasına son darbe ise bugün Sabah saatlerinde, geçen 24 Şubat’ta Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen ’Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar’ın adı verilen operasyonla vuruldu. Jandarmaya bağlı, asayiş, istihbarat, kaçakçılık ve organize, terör, komando, olay yeri inceleme, patlayıcı madde imha ve özel harekat birlikleriyle polis ekiplerinin de katılımıyla 6 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen M.T., F.T., S.T., M.T., N.B. jandarma bölgesinde, S.T., M.A., M.S. ise polis bölgesinde yakalandı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 adet tabanca, bu tabancaya ait adet 2 şarjör ile 43 adet mermi ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Güvenlik kaynakları, terör örgütlerinin Ege Bölgesinde ’Sözde açılım’ adı altında yeni bir yapılanmaya gitmeye çalıştıklarını ancak operasyonlarla bu yapılanmanın çökertildiğini kaydetti.