İzmir'de bir kasap dükkanında kilosu 1200 dolara et satılıyor.

Fiyatla ilgili değerlendirmelerde yer alan kasap, "Ekonomik şartlardan dolayı 1200 dolarlık eti cümbür cemaat seçim edemiyor" diyor.

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir kasap dükkanında kilosu 1200 dolara satılan ve Japon ırkı 'wagyu' cinsi sığırdan elde edilen 'kobe' eti uyarı çekiyor.

Dükkanda 160 TL'den 1200 dolara değin et bulunduğunu söyleyen kasap, "160 TL'lik etimizden deha bölge halk bu eti daha önce hiçbir yerde yemediklerini söylüyor. Mesela hesaplı şartlardan nedeniyle 1200 dolarlık eti herkes tercih edemiyor. Ama bu etten bölge ırk da çok iyi bir şekilde geri dönüşler yapıyor" dedi. 

Günbey, "Etin fiyatı, bilmeyen insanlara pahalı geliyor. Sosyal medya doğruca Dubai'den Katar'dan özel olarak gelen müşterilerimiz var. Bilen millet da bunun için geliyor. Bilmeyen insanlara etin tadına baktırıyoruz ve bu şekilde etin lezzetini gösteriyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Izmir-de-satilan-1200-Dolarlik-et-icin-Katar-dan-gelen-bile-var/250039