İSTANBUL VE İZMİR'DE IŞİD OPERASYONU

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerine bağlı polisler, İstanbul'un bazı ilçelerinde DAEŞ terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

Özel Harekat polislerinin öncülüğünde belirlenen adreslere giren ekipler, içeride arama yaptı. Pendik, Başakşehir ve Sultanbeyli başta olmak üzere bir çok ilçede düzenlenen operasyonda gözaltı konusunda bilgi verilmedi.



9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir'de terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah erken saatlerde Konak, Buca, Karabağlar ve Bornova'da terör örgütü IŞİD'e yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Geniş güvenlik önlemi alınarak 200 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda örgüt üyesi oldukları iddia edilen 9 kişi yakalandı.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda örgütsel doküman ve 3 av tüfeği ele geçirildi, dijital verilere ise el konuldu.

SURİYE İRTİBATLİ OLDUKLARI İDDİASI

Gözaltına alınan zanlıların, Suriye'deki terör örgütü IŞİD mensuplarıyla irtibat halinde olduğu, terör örgütünün amaç ve çıkarları doğrultusunda İzmir'de faaliyetlerde bulundukları, terör örgütüne maddi kaynak sağlamak, eleman kazandırmak için çalıştıkları ve lojistik destek sağladıkları öne sürüldü.
Gözaltına alınanlar işlemleri için Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

İKİ ŞEHRİ KANA BULAYACAKLARDI

Suriye sınırında etkisiz hale getirilen iki IŞİD üyesi teröristten birinin, Ankara ya da Adana'da canlı bomba saldırısı yapmayı planladığı istihbarat raporlarına yansıyan Muhammed Arab olduğu belirlendi.

25 Haziran'da Suriye sınırında yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 2 kişi, ikazlara uymayarak kaçmaya çalışmaları üzerine güvenlik güçlerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

İSTİHBARAT RAPORLARINDA ADI GEÇİYORDU

Daha sonra yapılan incelemede 2 kişinin Suriyeli olduğu ve DAEŞ yanlısı "Ebu Ali" kod adlı Mustafa Demir ile irtibatları bulunduğu anlaşıldı. Etkisiz hale getirilen kişilerden birinin, istihbarat raporlarında Ankara ya da Adana'da canlı bomba saldırısı yapmayı planladığı bildirilen Muhammed Arab, diğer teröristin ise Muhanad Khalad olduğu belirlendi. Muhammed Arab'ın üzerinde 21 Haziran'da Şam'dan Kamışlı'ya uçakla geldiğini gösteren bilet bulundu.