Nişantaşı Teşvikiye Caddesi’ndeki kafede Hakan Başaran isimli kişi bacağından vurulmuştu.Olaydan sonra gözaltına alınan işletmeci İzzet Çapa, bugün serbest bırakıldı.

Nişantaşı Teşvikiye Caddesi’nde ünlü isimlerin gitmesiyle ün bulan bir kafede 2 kişi, yan masada oturan 37 yaşındaki Hakan Başaran adlı kişiyi bacağından vurduktan sonra olay yerinden kaçmıştı. Saldırıya uğrayan Hakan Başaran, verdiği ifadede ise saldırganların ünlü işletmeci İzzet Çapa’nın adamları olduğunu iddia ederek şok etkisi yaratmıştı. Geçtiğimiz günlerde Olaya ilişkin olan soruşturmada, 2 şüpheli gözaltına alınırken, ünlü işletmeci İzzet Çapa ve bir şüpheli de emniyete çağrılmıştı.

İzzet Çapa ve olayla ilgi olan 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün akşam saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.İzzet Çapa, soruşturma savcılığı tarafından ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Savcılık, gözaltına alınan diğer 3 şüpheliye ise tutuklmama emri verdi. 

Dün akşam İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde ifadeleri alındıktan sonra  şüphelilerden İzzet Çapa serbest bırakıldı. Mahkeme, Çapa hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanmasına karar verdi. Diğer 3 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.