Türkiye’ye sessiz sedasız giren Japon fonu, Ak Portföy ile birlikte 3 yatırıma birden imza attı.                        

Dünya gazetesinden Keim Ülker'in yazısında tarafından Japon şirketler, girişim sermayesi ve fon yatırımlarında da kendini göstermeye başladı. Batı ve Körfez ülkelerinden fonların ilgisi, son yıllarda karşımıza çıkıyordu. Fakat dünyanın en önemli emeklilik fonlarına ev sahipliği yapan Japonya’dan bu alanda bir yatırım öyle uyarı çekmemişti.

Konu, yenilenebilir enerji olunca Japonlar bu alanda MENAT yani Ortadoğu-Afrika ve Türkiye’den oluşan bölgeye yönelik özel bir fon kurdu. Tokyo merkezli Enechnage ve Looop’un kurduğu ve Hokuriku Electric ve Daiwa firmalarının da yer aldığı Japan Energy Fund’un MENAT Bölgesi’ni kapsayan birimi ise Japan Energy Capital adlı fon. Bu bölgeye 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedefl eyen Japon enerji fonu ise Türkiye’de Ak Portföy ile birlikte çalışıyor. Türkiye’ye sessiz sedasız giren Japon fonu, Ak Portföy ile birlikte 3 yatırıma birden imza attı.            

 Toplam kurulu zorlama 23 MW

Ak Portföy’e ait 2019 yılında kurulan JEC Yenilenebilir Enerji Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun (JEC Fonu) geçen yıldan bu yandan 3 önemli yatırıma imza attığını dile getiren Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı Gökturk Işıkpınar, “İlk yatırımımız Denizli’deki Motus Grubu’ndan aldığımız Motus santrali projesi oldu. Bu GES projesi 13.5 MW kurulu güce sahip. İkinci yatırımımızı ise Midyat’taki Demges Enerji’yi satın alarak yaptık. Bu GES projesinin kurulu gücü ise 5.85 MW. Son olarak Adıyaman’da Besni Grubu’ndan aldığımız 3.5 MW kurulu GES ile birlikte Japan Fonu’nun Ak Portföy JEC Fonu üzerinden gerçekleştirdiği toplam enerji yatırımlarımızın kurulu gücü 23 MW oldu” dedi.

Yazının devamı için tıklayın

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Japon-enerji-fonu-Turkiye-de-3-yatirima-birden-imza-atti/251968