JPMorgan'ın hazırladığı rapora tarafından Merkez Bankası 2 ay daha faiz indirimine gitmeyecek.

Merkez Bankası'nın geçen günkü toplantısında faiz oranlarını beklendiği üzere değiştirmeyerek yüzde 19'da sabit bıraktı. Raporda, TCMB'nin ilk faiz indirimini halen Ekim ayında 50 baz puan ile gelmesinin beklendiği belirtildi.

Milletlerarası yatırım kuruluşu JPMorgan göre hazırlanan raporda TCMB'nin faiz tutumu değerlendirildi.

Kuruluşun değerlendirmesinde bankanın yaz aylarında enflasyonda yaşanabilecek volatilite konusunda uyardığı fakat yeni bir politika yönlendirmesi yapmadığı vurgulandı.

EKİM AYINA İŞARET EDİLDİ

Raporda, TCMB'nin ilk faiz indirimini halen Ekim ayında 50 baz puan ile gelmesinin beklendiği belirtildi. Yılın son 3 ayında 50'şer baz puan faiz indirimi beklentisi korundu.

JP Morgan, aynı zamanda ekonomik aktivite ve fiyat baskılarında güçlenmenin daha geç ya da daha yavaş politika gevşetmesine niçin olabileceğinin altını çizdi.

NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz değişikliği yapmamıştı. Merkez Bankası başkanı değişiminden daha sonra Şahap Kavcıoğlu 4’üncü kere politika faizinde değişiklik göstermeyerek, faizi yüzde 19 seviyesinde değişmez tutmuştu.

PPK metninde enflasyon risklerine vurgu üretilmiş, para politikasındaki mevcut sıkı duruş kararlılıkla sürdürüleceği yinelenmişti.

Yüzde 19'a sabit bırakılan faizler ardından ekonomistler "Ölü taklidine devam. Nisan’dan bu yana faiz değişmedi. O arada enflasyon yüzde 16’dan yüzde 17,5’e yükseldi" yorumunu yapmıştı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/JP-Morgan-dan-faiz-tahmini-2-ay-daha-indirim-yok/253020