İşte yoğun kar yağışı sebebiyle mekteplerin tatil edildiği yerler.

AKSARAY

Aksaray'da yoğun kar, buzlanma ve negatif hava şartları sebebiyle şehir genelinde eğitime ara verildi.

Aksaray Valiliğinden yapılan söylemede, şehir genelinde tesirli kar yağışının ardından buzlanma sebebiyle eğitime bir gün ara verilmesi kararının alındığı bildirildi.

Söylemede, "Kar yağışı, buzlanma ve negatif hava şartları sebebiyle şehir genelindeki eğitim müesseseleri 17 Ocak Perşembe günü tatil edildi. Hamile ve manili kamu çalışanları ise 1 gün yönetimsel izinli sayılacak." ifadesine yer verildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde negatif hava şartları sebebiyle taşımalı eğitim yapan mektepler ile köylerdeki tüm mekteplerde eğitim öğretime ara verildi.

İlçe Mili Eğitim Müdürü Resul Acar, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı söylemede, ilçede yoğun kar yağışı ve tipinin tesirini sürdürmesinin beklendiğini belirtti.

Acar, bu sebeple ilçede taşımalı eğitim yapan mektepler ile köylerdeki tüm mekteplerde 17 Ocak Perşembe günü eğitime bir gün ara verildiğini kaydoldu.

BİNGÖL

Bingöl'şöhret Karlıova ilçesinde negatif hava şartları sebebiyle eğitim öğretime ara verildi.

Karlıova Ulusal Eğitim Müdürlüğünden yapılan söylemede, ilçede kar ve negatif hava şartlarının tesirini sürdürdüğü belirtildi.

Bu sebeple ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli mekteplerde eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.

ÇANKIRI

Çankırı'da, negatif hava şartları sebebiyle 4 ilçede mektepler tatil edildi, iki ilçede de taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.

Valilikten alınan bilgiye, kar yağışı ve buzlanma tehlikesine karşı Korgun, Ilgaz, Şabanözü ve Yapraklı ilçelerinde ilk ve orta dereceli mekteplerde eğitime bir gün ara verildi.

Ayrıca Çerkeş ve Orta ilçelerinde de taşımalı eğitime bir gün ara verileceği kaydolundu.

ÇORUM

Çorum Şehir Ulusal Eğitim Müdürlüğünden yapılan söylemede, bazı ilçelerde kar yağışının tesirli olduğu bildirildi.

Söylemede, negatif hava koşulları sebebiyle Mecitözü ve Ortaköy ilçelerindeki ilk ve orta dereceli mekteplerde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

GİRESUN

Giresun'un bazı ilçelerinde kar dolayısıyla eğitime ara verilecek.

Giresun Valiliğinden yapılan söylemeye göre, meteorolojik bilgilerin şehirde kar yağışının devam edeceğini gösterdiği belirtildi.

Söylemede, talebe ve yurttaşların mağdur olmaması için Giresun merkeze ve Dereli ilçesine bağlı köy mekteplerinde 17 Ocak Perşembe eğitime ara verileceği aktarıldı.

Keşap ve Bulancak ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapılan mekteplerin tatil edileceği bildirildi.

KARAMAN

Karaman'da devam eden kar yağışının erişimde yol açabileceği güçlükler sebebiyle, merkez ve merkeze bağlı köyler ile tüm ilçelerde eğitim öğretime bir gün müddetle ara verildi.

Ayrıca, 2 şehirde de hamile ve manili kamu personeli de yönetimsel izinli sayılacak.

KAYSERİ

Kayseri'de kar yağışı sebebiyle merkez ilçelerde taşımalı eğitim yapan, öteki ilçelerin ise tamamında mektepler tatil edildi.

Şehir Ulusal Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkez ilçeler Kocasinan, Melikgazi, Talas ve Hacılar'da taşımalı eğitim yapılan mekteplerde eğitime ara verildi.

Ayrıca, Develi, Yahyalı, Bünyan, İncesu, Pınarbaşı, Tomarza, Yeşilhisar, Sarıoğlan, Sarız, Akkışla, Felahiye ve Özvatan ilçelerinde mektepler tatil edildi.

KIRŞEHİR

Kırşehir merkez ve ilçelerinde, kar yağışı ve negatif hava şartları sebebiyle eğitime bir gün zaman ile ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilik'ten yapılan yazılı söylemede, yoğun kar ve yollarda oluşan buzlanma sebebiyle 17 Ocak Perşembe günü şehir genelindeki fotoğrafı ve özel tüm eğitim müesseselerinin tatil edildiği duyuruldu.

Söylemede, hamile ve manili kamu personelinin de yönetimsel izinli sayılacağı belirtildi.

KONYA

Konya'da tesirli olan kar yağışı ve negatif hava şartları sebebiyle 12 ilçedeki mekteplerde eğitime bir gün ara verildiği söylendi.

Edinilen bilgiye göre, yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma sebebiyle Seydişehir, Ereğli, Taşkent, Ahırlı, Yalıhüyük, Doğanhisar, Derbent, Hadim, Güneysınır, Karapınar ve Emirgazi ilçeleri ile Halkapınar ilçesinin Delimahmutlu ve Çakıllar semtlerinde ilk ve orta dereceli mektepler bir gün 17 Ocak Perşembe müddetle tatil edildi.

Halkapınar ilçe merkezinde ise yalnızca taşımalı eğitim gören talebeler için eğitime bir gün ara verildi.

MANİSA

Manisa'nın bazı ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan mekteplerin tatil edildiği bildirildi.

Manisa Valiliğinden yapılan söylemede, 5 ilçede dün tesirli olan kar yağışı sonrası negatif hava koşulları ve buzlanma riski sebebiyle bazı semtlerde 17 Ocak Perşembe eğitime ara verildiği belirtildi.

Söylemede, taşımalı eğitimin uygulandığı Ahmetli'de 3, Turgutlu'da 13, Salihli'de 5, Alaşehir'de 19 ve Sarıgöl'de ise 2 semtte mekteplerde eğitim yapılmayacağı kaydolundu.

MUŞ

Muş şehir merkezi ve Varto ilçesinde negatif hava şartları sebebiyle eğitime ara verildi.

Valilik'ten yapılan söylemede, yoğun kar, buzlanma, fırtına ve tipi temennisi sebebiyle Şehir Yöneti Yasayı çerçevesinde, şehir merkezi ve bağlı köylerle Varto ilçe merkezi ve bağlı köylerinde eğitime ara verildiği belirtildi.

Öteki ilçelerle bağlı köylerde eğitimin devam ettiği vurgulanan söylemede, şehir merkezi ve Varto ilçesindeki kamu müessese ve kuruluşlarında çalışan hamile ve manili personelin de aynı gün yönetimsel izinli sayılmalarına karar verildiği vurgulandı.

NEVŞEHİR

Nevşehir merkez ve ilçelerinde, dün geceden beri tesirli olan kar yağışı ve negatif hava şartları sebebiyle eğitime ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı söylemede, yoğun kar ve yollarda oluşan buzlanma sebebiyle 17 Ocak Perşembe günü şehir genelindeki fotoğrafı ve özel tüm eğitim müesseselerinin tatil edildiği duyuruldu.

Söylemede, hamile ve manili kamu personelinin de yönetimsel izinli sayılacağı belirtildi.

NİĞDE

Niğde'de yoğun kar yağışı, tipi ve mümkün buzlanma sebebiyle, 17 Ocak Perşembe günü şehir genelindeki ilk ve orta dereceli mektepler tatil edildi.

SAMSUN

Samsun'da negatif hava şartları ve aralıklarla devam eden kar yağışı sebebiyle Asarcık, Ladik, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerindeki mekteplerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilik ayrıca kamu müessese ve kuruluşlarında çalışan manili ve hamile personelin de yönetimsel izinli sayılacağını vurguladı.

TOKAT

Tokat'ta tesirli olan kar yağışı sebebiyle şehir genelinde ilk ve orta dereceli mekteplerde eğitime ara verildi.

Şehir Ulusal Eğitim Müdürlüğünden yapılan söylemede, bölgede yoğun kar yağışının yaşamı negatif etkilediği belirtildi.

Söylemede, talebelerin mesele yaşamaması için şehir genelinde ilk ve orta dereceli mekteplerde eğitim yapılmayacağı duyuruldu.

UŞAK

Uşak'ta tesirli olan kar yağışı ve negatif hava şartları sebebiyle eğitime ara verildi.

Uşak Valiliğinden yapılan söylemede, şehir genelinde evvelki gün tesirli olan kar yağışı sonrası oluşan buzlanma ve negatif hava şartları dolayısıyla Ulusal Eğitim Müdürlüğüne bağlı mekteplerde eğitime bugün bir gün müddetle ara verildiği bildirildi.

Talebelerin sıhhati ve erişim güvenliği için alınan kararın fotoğrafı ve özel tüm eğitim müesseseleri içerdiği ifade edildi.

GİRESUN

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı söylemede, Alucra, Çanakçı, Doğankent, Espiye, Görele, Efora, Piraziz, Şebinkarahisar ve Yağlıdere ilçelerindeki köy mekteplerinin bugün bir gün müddetle tatil edildiği belirtildi.

Söylemede, bu ilçelerde taşımalı eğitim kapsamındaki talebelerin de bugün izinli sayılacağı aktarıldı.

Öte yandan Giresun merkez ve Dereli ilçesindeki köy mekteplerinde eğitime ara verilmiş, Keşap ile Bulancak ilçelerinde de bazı köy mektepleri tatil edilmişti.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valiliğinden yapılan söylemede, meteorolojik bilgilere dayalı olarak yapılan değerlendirme neticeyi, fazla soğuklara bağlı buzlanmanın yanı gizeme kar yağışı beklendiği vurgulandı.

Rastgele bir negatifliğe veya mağduriyete alan vermemek emeliyle şehir merkezi, Kürtün, Torul ve Köse ilçelerinde tüm fotoğrafı, örgün ve yaygın eğitim müesseseleri ile özel eğitim veren fotoğrafı ve özel mektep, anaokulu ve müesseselerin tamamında eğitim öğretime bugün ara verildiği kaydolunarak, Kelkit ile Şiran ilçelerinde ise taşımalı eğitime 1 gün müddetle ara verildiği aktarıldı.

Söylemede ayrıca bugün kamu müessese ve kuruluşlarındaki manili ve hamile personelin de yönetimsel izinli sayılacağı ifade edildi. Anadolu Ajansı