Safranbolu Misak-ı Ulusal Alanı ’nda yapılan faallikte plastik şişe getiren yurttaşlar takribî 100 metre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. Karabük Valisi Fuat Gürel, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Burak Ören, sıradaki yurttaşlara bez çanta verdi. 20 dakikada 11 bin plastik şişe konteynerlere konulurken, 500 çanta dağıtıldı.

cabta

Karabük Valisi Fuat Gürel, ’ ’Bu duyarlılığa ortak olmak için buradayız. Ulusumuzun çok yoğun bir teveccühü var. Allahın İzniyle tam şehirlerimize, ilçelerimize misal olur. Hem etraf duyarlılığımız çoğalır hem etrafa olan katkımız çoğalır hem de tabiatta kaybolması surat seneler alan materyallerden kurtulmayla ilgili başlangıç olur. 20 dakikada 11 bin pet şişe toplamış olduk. Büyük bir sayı. Allahın İzniyle bundan sonraki süreçte de pet şişelerin kullanılmasını önlemek ismine hoş projeler başlatılır. ’ ’ dedi.

canta2

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer ise yurttaşları daha duyarlı olmaya davet etti. Şimdiye kadar tertip ettikleri 3 faallikte 40 bin üzerinde plastik şişe topladıklarını söyledi.