Geçtiğimiz Gümüşhane'de bulunan Yaşmaklı Barajı'nun bulunduğu civarda PKK'lı teröristler bir vatandaşın parasını ve yiyeceklerini etmesinden sonra operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, dün akşam saat 20.30 sıralarında Alacainek yaylası mevkiinde sıcak temas sağladı.

Çatışma sonrasında sabahın ilk ışıkları ile yapılan arazi taramasında teröristlere ait 6 depo ve sığınaktespit edilirken, buralar güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

Vali Okay Memiş konuya ilişkin açıklama yaptı, “Faaliyetlerimiz devam ediyor. Güvenlik birimlerimiz olay yerinde yaklaşık 6 tane depo ve sığınaklarını tespit etti. Tespit edilen sığınaklarda yaşam malzemeleri ve bir takım örgütsel doküman ele geçirildi. Onları imha ediliyor. Çalışmalar o bölgede devam ediyor. Sığınak ve depoları tespit etmemiz önemli. Güvenlik kuvvetlerimize teşekkür ediyorum. Jandarma Bölge Komutanlığımıza, Gümüşhane Jandarma Alay Komutanlığı'na, diğer asker personelimize ve Polis Özel Harekat personelimize teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi bu mücadelemiz devam edecek” dedi.