KARS'ta belediye tarafından başlatılan uygulamayla, şehir mezarlığındaki her mezarın baş ucuna bir çam ağacı fidanı dikilecek. İlk fidan Yeni Mahalle Mezarlığındaki Cenub-i Garbi Kafkas Cumhuriyeti'nin kurucusu Cihangiroğlu İbrahim Aydın ile Tunceli Öğretmen evinde hain saldırı sonucu şehit olan öğretmen Vedat İnan'ın kabrine dikildi.

Belediye geçtiğimiz yıl Karadağ Mezarlığı'nda başlattığı fidan dikim kampanyasını bu yıl Yeni Mezarlık'ta devam ettirdi. Yaklaşık 1000 çam fidanını kabirlerin başına dikilmesi için düzenlenen törene Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, belediye başkan yardımcıları, Belediyenin Park ve Bahçeler Müdiresi Özge Erginbay, ilgili birim amirleri ve vatandaşlar katıldı. Belediye işçileri tarafından önceden mezarların yanlarına açılan çukurlara çam fidanları tek tek dikildi. Mezar sahipleri bu uygulamayı başlatan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’ya teşekkür etti ve çok memnun olduklarını belirttiler. Vatandaşlar can suyu döktükleri fidanlara gözü gibi bakacaklarını söylediler.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, mezarlıkların kentin akciğeri olacağını söyleyerek, "Her mezarın bir fidanı olacak. Geçen yıl Karadağ Mezarlığı'ndan başlattığımız fidan kampanyasını bu yıl Yeni Mezarlık'ta devam ettiriyoruz. Mezarlıktaki ilk fidanları Kars'ın ilk cumhuriyet olan Cenub-i Garbi Kafkas Cumhuriyeti'nin kurucusu Cihangiroğlu İbrahim Aydın ile Tunceli Öğretmenevi'nde hain saldırı sonucu şehit olan öğretmen Vedat İnan'ın mezarların diktik" dedi.